Transformation I Guess

Tiru sabrina punya post...kahkah! jangan marahh...

Holla to all readers who i believe may have accidentally click on something which leads to this blog. Hihi! I bet all the followers have unfollowed like 2 year ago.


What brings me here is because i miss rambling blah blah like tiba-tiba. So here i am, writing new post, yg mencari bagai nak rak mana laaa button new post. The interfaces have changed a bit, or is it me who are nyanyuk.


2 YEARS ! Wow! Still cant believe the blogspot people has not deleted this blog, tp baguslah, so i dont have to create another new blog.


2 YEARS ! Many changes happen to me, and of course, the most obvious one, is my percentage of fat, it has increased by 50% which make all people who havent see me for a long time, in awe yang agak tak beragak.  And then, my emotion. HEHE.. Well, these two years, lemme tell ya.. being BACKSTABBED teghuk paghuk by my lovely pretty friends really affect me. It turns me to be totally different person now. But i believe this is Allah's plan to make me remember him, to make me more matured.


So hari ni saje nak bercakap merepek sikit. Well, this is what happen when you are waiting for your posting. When your mind does not have anything to think of, hence terpikirlah cerita merepek. Whats worse, you start to remember all the old memories especially the bad ones. And then, you start to torture yourself, feeling insecure, and down down down.. But thanks to Allah, despite being down, my appetite has not decreased at all. And thats funneehhh... Shouldve decreased a bit, so that these belly have the chance to move freely without carrying excessive burden.


Anyway, before i end my post. i would like to say HEY GUYS !! Its good to finally write something here.HEHE Toodles !!

Cuti!

Cuti sem ni jalan2 penang la..teman anak sedara pegi jalan2..yela..dorg tu mmg rapat dengan paksu...sikit2 pak su...curahkan kasih sayang..kalau aku ada anak nnt,xtau la aku manuakan dorg camner...haha..

Adik-beradik Angkat


Hello...Assalamualaikum...

heee...lupa plak nak bagitaw yang saya dah ada adik beradik angkat kat JB nih...

paling best kami semua 1 kepala...senang citer memang sporing habis ah...

Alkisah kami pergi buat Khidmat Kesihatan kat Muar + ada Program Anak Angkat...

so,Penghulu kampung pon mengagih2kan warga pelatih KKM nie pada org kampung...

dah akhirnya kami berempat dapat Abah dan Mak yang sama...

ini dia Adik beradik angkat saya :P


Happy selalu :P

Kepada Mubin,Suhani,Deyra...moga exam Formative nie buat yang terbaik + buat yg terbaik jugak untuk Summative...

nanti kita pegi umah Abah n Mak okay cuti semester nnt...

can't wait!!!

I LOVE YOU GUYS!




Seoul Garden


Hello...Assalamualaikum...

hari nie baru la sempat nak update...

hehe...haritu ada pegi makan2 ngan kawan2 kat Seoul Garden...

semua makanan dia ala-ala Korea...

lapaq2

sedapnya..

wafiy ngan haziq yg kelaparan


aku,mubin n suhaimi

kegigihan mereka untuk makan

sempat lagi snap ramai2

opss...

time nie dah kenyang dah sikit

haziq,wafiy,haikal n farid

time nie baru aku kekenyangan


 
sambung makan lagiii


ha....namapak sedap tak kitorg makan???

memang sedap pon apa yg kami makan tu...nasi pon ada tau...bukan makanan semata korea je

so...boleh la korang try2...

sekian tima kasih...cau dulu...


Still Alive

Hello...Assalamualaikum semua....

dah lama dah x mengukir kenangan disini...

so,malam nie dengan serta merta aku rasa macam rajin nak menulis...

rajin pon sebab YES 4G gua baru dapat Free 1 GB....kalau x...

memang aku mengadap la buku Pharmacology tuh....

fuiyo...banyak ubat aku nak kena hafal dalam 2 semester nie...

yela...cakap nak jadi Penolong Pegawai Perubatan yg cemerlang...

of course la nak kena tau semua nie...
gambar kat ward mata ngan rakan setugas..


Actually nak la citer sikit sebab dah lama dah aku hidup di KSKB Johor Bahru nie...

setakat nie boleh la tahan duduk sini....tapi yang x boleh terima fikiran tu dia punya peraturan...

peraturan dia kalah MRSM + SBP beb....kekadang aku pon x paham kenapa dia buat camni...

dulu2 aku maybe selalu gak dok memaki hamun sistem admin kat sini...yela...

org dah besar panjang...semua umur 20 tahun ++ dah kat sini...

dah boleh kawin dah org tua2 cakap...tapi...aku cuba la sedaya upaya terima seadanya

keadaan kat sini...Muhasabah diri...kenapa kita mesti complain???

kenapa kita tak bersyukur? kenapa kita nak cari kesalahan orang lain???

#cont.

aktiviti tetap kami ialah pasang khemah 


PPP-ian to be


opss...ada unsur parti politik sikit...sorry


sempat lagi snap b4 jalan2 ke Desaru


di Desaru


kat Tanjung Balau


apapon kawan2 kat sini best!


#cont

haa...tanya la diri sendiri kita berada kat mana...so,apa pon peraturan yg bertambah kat sini...

silalah hadam semua...sabar2...lagi 1 sem lagi kat sini...pastu dah fully klinikal dah...

InsyaAllah...aminn...btw,besok dah start exam summative a.k.a exam pertengahan...

ada 7 paper semuanya...hope apa yg dibaca dan dihafal semua keluar...



ok lah...sampai sini je kot...lain kali aku tulis2 lagi...hehhe..doakan aku untuk berjaya exam formative nih... :P



New Baby Myvi

Assalamualaikum...kalau x jawab dosa...kalau jawab sayang...
dah lama gua tak meniru si Kak Maria Elena nih...
haa...tadi gua ngan abah gua pegi kedai produa...
kat sana la buat keputusan nak amik myvi type yang mana untuk dipakai..
cerita punya cerita..jadi la pilih si Myvi Special Edition 1.5 warna silver macam dalam gambar bawah nun...
ce korang tgok...cantek tak??

memula nak amik warna kuning...tapi...abah aku cakap...better amik warna silver sebab x cepat kusam..
apalagi..angkat...so,abah aku ngan cina kedai keta tu dah kamcing dah...keta siblings aku sumer abah aku discuss ngan cina si En Cheah tu...

Conclusionnya...keta akan dikeluarkan dalam masa 10 hari lagi..besok lusa just tinggal nak sain agreement
je + kasi slip gaji....bukan senang tau nak beli keta nie...walau korang kaya or ada duit...tapi x de penyata yang sahkan korang willing to buy the car,so...bank memang x akan kasi punya...percayalah....muahahah...melainkan korang bayar 56000 inggit tu sekali harung...
jadi gua rasa x sabar nak vroomm keta baru neh..
cau dulu...XOXOD

sekian

Alhamdulillah again..and again

Assalamualaikum....

Alhamdulillah sebab aku da boleh masuk T1S2 Medical Assistant...hehe

bila dah cuti nie...terasa la pulak boring aku kat umah nie...ye la...kete x de yang free...dulu boleh aku sebat
kete abah aku si Kenari konet tu...sekarang kakak aku dah amik dah sebab dah dapat keje kat Penang...
terpaksa la aku beralah...
so,sekarang nie tengah keboringan tahap cipan dah....
Abah aku tanya aku..nanti nak beli keta apa??
terus aku cakap Persona sebab gua rasa design Persona tu sangat unik...
yela...mampu kete Malaysia je....
Abah aku cakap...

Abah :  "kenapa nak Persona?kalau abah suka amik kete yang kecik2 je sebab nanti nak parking senang...boleh menyelit sana sini.."

Aku : "ala bahh...nanti cek nak pi mana2 senang pakai keta besaq2..nanti cek keja on call bila Official jadi M.A kat hospital nun...lagipon cek kan suka bawak barang banyak2 pi merata2..."

*berterusanlah perbualan aku ngan abah aku sampai abah aku buat keputusan dia*

Abah : "abah nak beli myvi baru tu jugak..abah bekenan...naik pon sedap"

Aku : Ikot abah la...duit abah...cek ikut ja...nanti cek pon naik ja...hehe

TAMAT




macam tu la hasil perbualan2 aku ngan abah aku...walaupon dalam hati masih nakkan Persona tu...hahaha

Apon..rezeki itu datang daripada Allah AWT...kita perlu bersyukur....

cau dulu... XOXOD