Gangguan mental menjelang final

3:01 PM Pathon Pilus 0 Comments




Adus~~~
Exam la polak~
urm...warak2...warak2.. :)



my final exam for this semester sudah dekat sangat. risau sudah berada dalam benak fikiran aku ni. EH lupa nak kasi salam!! Salam semua. Bersiaran lagi kita di blog gua. Actually, aku risau hah. Macam mana nak skor untuk this semester. Susah otak nak fikir ni LOLx!!


Jom-jom kita recall balik macam mana nak
jadi seorang mahasiswa dan mahasiswi cemerlang



1. Niat

~ niat di hati nak beli ude, sungguh menarik tari melayu... * sambil tangan melentuk2 mungkin* T____T. Bukan ini yang aku maksudkan la weh. Semua bermula dari niat. Kenapa aku jejak kaki ke UiTM Shah Alam ni? Kenapa aku hari-hari mandi pagi sebelum pergi kelas?Ni big problem jugak sebab kekadang niat di hati aku ni terpesong sedikit. Selalunya membebel jika nak pergi kelas pukul 8 pagi. T_______T

2. Usaha

~ berusaha untuk rajin dan berusaha untuk bertindak. Bagi aku, aku kena ada orang paksa baru aku bertindak . Kiranya aku ni seorang yang reaktif. Ala, senang cerita result bagus, kerja bagus, hidup bagus, DUIT MASYUKKKKKK!!!






3. Tawakkal dan Doa

~ Yes!! ini penting Encik Own. Everything done. SO, kita harus berdoa supaya segala yang diusahakn diberkati oleh NYA. Jangan doa sekali pastu membebel permintaan tak dimakbulkan. Sila istikamah dalam perbuatan.












p/s: andai tidak mencapai target jugak. Setelah ketiga steps di atas sudah dibuat. Maka ingatlah ada hikmah di sebalik kegagalan, tanpa kegagalan kita takkan kuat untuk menempuh hidup akan datang. Tak gitu adik-adik?
haha









0 comments:

20 cara menjadikan roomate anda gila!

8:29 PM Pathon Pilus 0 Comments


1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.


2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”


3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.


4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”


5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.


6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”


7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”


8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.


9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”


10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.


11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.


12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.


13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.


14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.


15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.


16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.


17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau #minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.


18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.


19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.


20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.


*potong dan tampal dr sumber yg tidak dikenalpasti~ =)



0 comments:

Finally~~

5:16 PM Pathon Pilus 2 Comments

Alhamdulillah~
akhirnya dapat jugak aku beli sony alpha a200 nie...huhu...Walaupon agak tut~~~
tapi,ok la...nak simpan2 kenangan2 senang...Walaupon kamera dslr nie 10.2 mpxls jer...apa yang penting lens...body sumer sama jer...petikan dari sahabatku diatas nun~(diatas pegang kamera lama dia a100)..
Tahniah diucapkan kpada arep sebab ko dah naik taraf kamera sama nagn aku(kamera di bawah nun~)...haha
Arep~nanti kita photo shoot sama2 at tasek~
bersama2 "Ceym" huhu...

Welcome 2 my family~haha
x ley bla ayat diatas nun...^
Anyway,support me ok...'saya budak baru belajar~'

2 comments:

~CukuPlaH~

3:30 PM Pathon Pilus 0 Comments

cout<<"Ku lukiskan lagi sebuah ingatan yg mungkin tlah terlupakan jauh dulu kau sapa hangat hariku mengungkap kebahagiaan yg terpendam sejenak penuh arti mungkin kita tak harus jadi satu tapi cukup bagiku kehadiranmu dan ternyata kau sanggup mengurung rasaku tuk bertemu lagi denganmu dan ternyata perpisahan dulu mungkin itu luka tapi ku tetap menjaga'':

0 comments: