Minah Salleh Gersang!!!

7:47 PM Pathon Pilus 0 Comments

Sebenarnya...benda nie jadi kat aku dowh..

Citer nie bermula macam nie,ada la 1 hari...cewah...macam citer dongeng untuk anak2 kecil la plak~~~

ok2...teruskan citer..tengah aku ber YM + facebook..ada la makhluk nie...add aku...aku x kenal sape coz dia nie minah salleh...

then,aku pon approve je la kan sebab pikir positive...

selang 2 hari...dia dah mula anta msj kat fb,pas2, dia suka ym la pulak...adoyai...siap bukak web cam lagi!!!katanya nak web cam ngan aku....adoyaiii...

korang nak tau ape dia chat + msj aku 2?

Gambar selingan dulu...huhu


Hi own!! im horny rite now...cud u lick,cum..+++++ me?
tiap2 kali aku nak chat ngan kawan2,mesti makhluk nie mencelah...

pas2 kali nie dia cakap...
hye hansome,want to see my boobs??

Astaghfirullahalazim...Hanya tuhan je yang tau...

dia ingat aku macam negara dia kowt???

haa...sebelum aku terlupa...nama dia Bernadine Ferris...kalo korg nak cari...cari la di facebook nun...plizz...dah bape kali aku remove dia...mesti dia add...

FYI...dia nie selalu jer bukak dia pnya webcam cam 2 jerr...nak tau kalau korg bukak WC dia,dia focus kat maner???
hmm...ape korg pikir 2 mmg betol...

Buta Hati aku 44 hari kowtt...

Hm...jangan biarkan anda menjadi mangsa dia yang seterusnya...2 pon kalau korang mmg suka benda2 cam nie...

Ish3...

Korg pikir la seniri...

0 comments:

Aku Duta Remaja Celcom???BETUL??

3:40 PM Pathon Pilus 0 Comments

Mesti ramai orang tertanya2 kan?
kan?...hahaha

Betul la... takkan aku nak tipu plak kot!!!
hehe..Ramai oarang tanya...camner aku dapat title Duta nie?

Atceli aku dapat title nie dari tahun 2006 sampai la sekarang...huhu
Ape?macam ner? zzz(secret!!)

YMTT-yang mana tau,tau ...hahaks

Membantu pertingkatkan Celcom mmg best...bg idea...Nevertheless,kawan2 aku pon sikit jer yang tau aku ada certificate nie..



Pencarian duta dilakukan di banyak buah sekolah...yang terpilih sahaja akan dapat..selalunya event ini dirahsiakan oleh pihak sekolah...

Roger2 la pengetua erk?

abis dah celoteh aku buat kali nie...

Hot tips daripada Hot tut....hehe 

0 comments:

REDAH AKU DAN KAU PUNYA OLEH BEN ASHAARI

7:53 PM Pathon Pilus 6 Comments

Salam Blogger!!

New segmen dari Abg Ben!!!nak try jugak...hehe
Tanpa berlengah...

5 Entry Ben Ashaari Yang Menarik:-

1.BLOGGER IN THE HOUSE
2.Nak tackle FOLLOWER ?
3.REDAH AKU DAN KAU PUNYA !
4.Follow u ?
5.SAYA SUKA BLOG AWAK LA !

Ini adalah berdasarkan entri yang aku suka..

5 Entry aku budak programming Yang Menarik:-

1.Korang terpikir ke tak?
2.Ape itu LightScoop??
3.Hospital + Klinik swasta=tetapkan harga yang melampau!
4.Konsert Muzik2 kat PASS
5.SAYA SUKA BLOG AWAK LA !

PEACE NO WAR!!!

6 comments:

Tips untuk menarik perhatian pada diri anda

10:52 AM Pathon Pilus 1 Comments

Mengikut suatu kajian psikologi yang telah dilakukan, di mana anda berada dan apa yang anda lakukan di dalam sesuatu bilik yang dipenuhi orang memainkan peranan penting dalam menarik perhatian atau minat orang-orang yang berlainan jantina dengan anda. Contohnya jika anda aktif di dalam bilik kuliah dan sering bertanyakan soalan pada pensyarah, semestinya orang akan mengenali diri anda. Sebaliknya jika anda gemar berselindung di sebalik orang ramai dan suka menyendiri di sudut bilik, bagaimana anda ingin menarik jejaka2 ataupun aweks untuk perasan kewujudan diri anda?


1. Jadikan diri anda sebagai tumpuan tarikan

Mengikut suatu kajian psikologi yang telah dilakukan, di mana anda berada dan apa yang anda lakukan di dalam sesuatu bilik yang dipenuhi orang memainkan peranan penting dalam menarik perhatian atau minat orang-orang yang berlainan jantina dengan anda. Contohnya jika anda aktif di dalam bilik kuliah dan sering bertanyakan soalan pada pensyarah, semestinya orang akan mengenali diri anda. Sebaliknya jika anda gemar berselindung di sebalik orang ramai dan suka menyendiri di sudut bilik, bagaimana anda ingin menarik jejaka2 ataupun aweks untuk perasan kewujudan diri anda?


Tumpuan tarikan

2. Pilih warna yang sesuai

Sedikit tips untuk anda: pilihan warna yang sesuai sebenarnya boleh membuatkan diri anda menarik pada pandangan orang-orang di sekeliling anda, terutamanya pada jantina yang berlawanan. Menurut suatu kajian, wanita akan lebih tertarik pada lelaki yang memakai baju biru. Warna biru dikatakan menunjukkan cirri-ciri lelaki yang stabil, setia dan yang akan sentiasa menemani anda.

Manakala wanita yang memakai baju berwarna merah jambu atau ‘peach’ pula membuatkan diri mereka lebih senang untuk didekati. Sebaliknya, untuk menunjukkan diri anda seorang yang tegas pendirian dan berani, cubalah anda mengenakan pakaian merah. Yang pastinya, lelaki yang tidak berani untuk ‘approach’ anda adalah confirm lelaki yang tak reti untuk handle wanita yang ‘hot’ macam anda…:-)

Tapi awas kerana warna merah adalah warna yang paling seksi dan sensual, dan ia akan menarik 2 golongan lelaki – lelaki yang berminat pada seks semata-mata dan lelaki yang sukakan wanita yang berani dan mencabar. So anda kenalah bijak memilih okay…

p/s: Satu perkara yang anda patut tau, warna yang akan membuatkan orang ramai menghindari atau mengelak daripada mendekati anda ialah warna kuning kehijauan… :-)



pink lady

3. Guna bahasa tubuh

Bagi kaum wanita, jika anda ingin menarik seseorang lelaki untuk menghampiri dan bercakap dengan anda, gunakan bahasa tubuh atau body language untuk membuatkan anda menjadi lebih senang untuk didekati. Entah betul ke tak, tapi suatu kajian di Barat mengatakan bahawa wanita yang ingin lelaki mendekati mereka harus berdiri dengan jarak antara kakinya tidak lebih daripada 6 inci, dan dengan jari-jari kaki menghala ke dalam sedikit… betul ke? Ntahlah…sekadar kajian je kot… huhu.. Satu lagi, anggukan kepala juga memberi isyarat bahawa anda seorang pendengar yang baik dan memberi perhatian pada apa yang dicakapkan oleh pasangan anda.

Bagi lelaki pula, bersikap dominan atau menonjol sememangnya akan menarik perhatian wanita. Berdasarkan kajian yang sama, lelaki yang ingin wanita menghampiri mereka haruslah berdiri dengan jarak antara kakinya lebih kurang dalam 6 – 10 inci, dan dengan jari-jari kaki menghala ke luar. Selain itu, beberapa lagi tips body language bagi lelaki ialah memakai pakaian yang lebih tebal (atau banyak lapis – pakai t-shirt putih di dalam, kat luar pula disesuaikan dengan kemeja lengan panjang (bahagian lengan dilipat sedikit) atau lengan pendek), tegapkan badan dan dongakkan kepala anda dan cuba bercakap dengan lancar tanpa tergagap-gagap.

Tips body language untuk kedua-dua lelaki dan wanita pula ialah JANGAN fold your arms, bercekak pinggang atau mengunyah sesuatu di dalam mulut. Kelakuan ini sebenarnya menunjukkan emosi anda yang tengah resah, berdebar-debar atau sedang kecewa.



Body language is an art...

4. Sentiasa tersenyum

Pakar psikologi dan pakar body language bersetuju bahawa salah satu perkara penting yang boleh menjadikan diri anda lebih menarik dan senang untuk didekati ialah dengan mengukir senyuman. Bukan ketawa terbahak-bahak (sampai mengejutkan si dia yang berada di samping anda) ataupun senyuman ‘plastik’ yang sering terlekat pada bibir anda jika dipaksa2 untuk senyum:-) Cukuplah sekadar anda menguntum senyuman yang ikhlas dari hati dan yang mengatakan, “Saya suka awak dan seronok bercakap dengan awak!” Sesungguhnya senyuman itu adalah satu isyarat international untuk menunjukkan sikap ramah dan mesra.




Smiling...

5. Pakai wangian yang harum dan menggoda

Kajian telah menunjukkan ada perkaitan di antara bau cinnamon (kulit kayu manis) dan vanilla dengan CINTA. Misalnya, pakar-pakar aromaterapi percaya bahawa cinnamon itu adalah suatu afrodisiak (menaikkan syahwat atau nafsu seks). Memakai wangian seperti cinnamon dan vanilla dapat meningkatkan lagi pengeluaran feromon daripada tubuh anda dan ini dapat meningkatkan lagi tarikan pada diri anda. Tau tak feromon tu aper? Actually, feromon nie adalah sejenis bahan (yang keluar dari badan anda) seperti hormon yang dapat menarik mereka yang berlawanan jantina dengan anda untuk mendekati anda. Cayalah…!

Pakai perfume...

Sebenarnya, bagi mereka yang telah lama berumahtangga, mereka akan dapat mengecam atau menghidu bau badan yang dikeluarkan oleh pasangan masing-masing. Dan bau ini bukanlah terbit daripada apa-apa wangian yang disembur! Sebenarnya ia berpunca daripada sejenis feromon yang dikeluarkan oleh badan dan bau ini dapat meningkatkan rasa atau tarikan seksual anda pada pasangan.



Selamat mencuba...hehe

1 comments:

Korang terpikir ke tak?

3:26 PM Pathon Pilus 0 Comments

Selalunya,kita slalu dengar org DULU cakap...yang muda perlu hormat pada yang tua...

OK...

Atceli,aku nak berkongsi la ngan korg,kenapa bila orang MUDA dapat LEBIH dari YANG TUA...TUA akan MERADANG?Pelik kan?

antara alasannya,

TUA:kami tua,mesti la dapat lebih,kami ada banyak PENGALAMAN!!!
MUDA:saya ok JERRRRRR...

moralnya:kita nie manusia...mmg la kena hormat pada yang tua...tapi perangai yg tua 2 sentiasa x puas hati 2?camne plak kan?

Contohnye la...
Sorry 2 say...ANUGERAH SKRIN aritu...kenapa Shamsul si anak Yusof Haslam nie dapat banyak kritikan dari banyak pihak...



ura2 cakap:dia nie baru jadi pengarah,dah dapat title...mng anugerah plak 2...gune kabel AYAH la 2...

Astaghfirullahalazim...x baik2...

benda ketentuan ALLAH kan...kenapa x puas hati?kalau korg x menang,maknanya ada la 2 kesilapan kata mana2...kenapa nak serang org 2,orang nie?pelik la manusia zaman sekarang?

KITA KENA BELAJAR TERIMA KENYATAAANNNNN!!!!

Cuba kita berfikir sejenak...kenapa di BARAT,diorang boleh je terima semua nie...kan?
sebab 2 la DR.M penah kata..MELAYU MUDAH LUPA!!!
Pantang tgok kejayaan org,sedar laa...berdiri diatas kaki sendiri...

contoh lain yang boleh dikatakan baik adalah:



Justin Bieber...dia baru umur setaun jagung....MENANG 4 AWARD la BEB!!!
Artis2 lain x cakap papew pon...lagi sokong lagi ada la...
sbb 2 la negara2 dorg maju...sbb x der sangat perangai PHD (PERASAAN HASAD DENGKI)..

Anyway,pada yang terasa 2...mintak maaf banyak yer...
PEACE NO WAR!!!

Konklusinya:YANG TUA JUGA PERLU HORMAT PADA YANG MUDA...

Sekian~~

0 comments:

Hospital + Klinik swasta=tetapkan harga yang melampau!

12:05 AM Pathon Pilus 1 Comments

Kenapa jadi macam nie?
aduh~!
Semua pesakit telah membuat aduan bahawa mereka telah dikenakan cas yg tinggi malahan beribu2...apakah yang terjadi sebenarnya?

ayat yg slalu digunakan... ENTAH LA LABU...-(LABU LABI)...

Hurm...

Ada la Pak Cik nie...dia sakit mata...aku terdengar la perbualan pak cik nie dengan doktor...

P.CIK:Kenapa dengan mata saya doc?
DOC:Pakcik kena alahan atau somtin nie...mungkin pada aktiviti harian...
p.CIK:Jadi..apa yg sya perlu buat...?
DOC:saya bagi ubat nie..(sambil menunjukkan ubat mata titis yg macam EYE MO 2...)
P.CIK:Berapa harga 1 ubat nie?
DOC:1 nie RM 100++ pak cik...mngikut kepada jangkitan alahan di mata pakcik...
P.CIK:Mahalnya...pak cik pi hospital kerajaan,murah ja...
DOC:Nie ubat kuat pak cik...

Selepas beberapa ketika:
Pakcik 2 pon berlalu depan aku dngan muka yang amat sedih...

MORAL:org pegi klinik nak sembuh...doktor plak yang menambah PARAH kat PESAKIT!!!

PATUT tak?
TAK kan?

2 baru ubat titis...kalau operation?
Kalau korg nak pegi klinik2 cam nie...korg tanya la dulu HArga dia erk?
kekadang benda RM 5 pon boleh jadi RM500...






Korg pilih la docter mana yang layak untuk korang berdasarkan gamba2 diatas nie...hehe
PEACE!!
Fikir2kanlah dan selamat beramal!!

JAGA2 SEBELUM ANDA TERKENA!!!

1 comments:

Ape itu LightScoop??

10:27 PM Pathon Pilus 2 Comments

Kenapa kalau pakai DSLR,dalam bilik yg gelap,tetiba ada org yg noob guna flash...pas2 tgok balik,gamba da haru biru,x lawa la,x best la,terang sangat la...nak tau?
guna la lightscoop...best giler...

nak tau bentuk dia caner?




ha...nie la bentuk dia setelah dipasang pada hot shoe...
kalu korg x tau nak beli kat mana..korg kebas je alat makeup mak ke,kakak korg ke...janji jadi...bergantung la pada "KREATIVITI" masing2...hehe

Disini ada sedikit advice dari pakar lightscoop...Proffesor Kobre..
Untuk mendapatkan gamba2 holiday yg best?


No more UGLY flash photos
Your pop-up flash photos do NOT have to be UGLY! Buy a Lightscoop to bounce your pop-up flash.

Five Top Tips for Better Holiday Photos
All of you in the States... if Thanksgiving is here, Christmas & Hanukka are not far behind. And for those of you in other places in the world... Christmas & Hanukka are still right around the corner! Our thanks this year to all our enthusiastic Lightscoop users!

Here's some advice to prepare you for the season.

Happy Thanksgiving!

1. Take great pictures of Christmas trees with lights or Hanukkah candles burning brightly by fooling the automatic light meter inside your camera. Put your camera on manual (m) and then set your shutter dial to a slow speed like 1/15sec or even 1/8 sec. This slow shutter speed will let the lights from the tree or candles come out brighter. Remember to hold the camera very still or rest it on a desk, monopod or tripod.

2. If the room light is very low, try using flash. Set the flash setting on “moon”or “city scape.” This setting will keep the shutter open longer and pick up more available light coming from the tree or candles. You can use this setting in combination with Professor Kobre’s Lightscoop® for best results with the pop-up flash on 35mm SLRs. Bouncing the pop-up flash with the Lightscoop will result in an even more natural-looking scene — no harsh light.

3. If you have young children, get down on their level to shoot. Witnessing the world from their perspective will add a refreshing point of view to your pictures. And remember to come in close to your child’s face - the closer you get, the bigger the child will appear in the picture and the more the child’s smile will radiate the memories of the holiday. (And by bouncing the pop-up flash with your Lightscoop, you won't blast the little one's eyes.)

4. While loved ones are decorating the tree, wrapping gifts, or preparing candles,they are likely to be relaxed and engaged — and less likely to pay attention toyour camera. What a great time for candid pictures instead of frozen smiles.These are magic moments.

5. Avoid the awkward delay that occurs with point-and-shoot cameras between the time you press the button and the shutter actually clicks. Frame your picturethe way you like it and then press the shutter half-way down. Keep the button partially depressed until your subject reacts in some fun way… with a smile or intimate touch. Only then, at that critical moment, press the button all theway down. Now the shutter will click almost instantly. Using this technique you can get more candid pictures — you can do this on your iPhone, too!




Ha...itu la sedikit sebanyak pengajaran dari pakat LS...

Kepada yang NOOB..sila ambil iktibar...hehe(aku pon noob atceli)

Kepada kawanku Arif Fikri!..yg sukakan camera..papew pown..eksperimen kita terhadap LS menjadi...hehe
Cayok2...

Inilah hasilnya kalau korg try~~~






try la...semoga BERJAYA!!!

2 comments:

SAYA SUKA BLOG AWAK LA !

8:42 PM Pathon Pilus 5 Comments







Ini saya senaraikan 5 blog yang paling saya suka...mmg best bace blog korg...Harap korg ok jer ek?hehe...MENGUMUMKAN 5 blog yang paling saya gemari jatuh kepada:
JENG~~jeng~~JENG..

1.BEN ASHAARI :sebab blog dia banyak fakta2...x boring lah baca entri2 dia...



2.Picture Picturo Pictura :sebab aku suka gamba2 dia yg best...sedap mata memandang..



3.Ceym dot Blogspot dot Com:sebab blog dia nie mmg gila2..mmg best kawan ngan dia...kawan klass yg gila2...



4.Code Sentral:sebab aku suka pasal programming...so..aku ske la blog dia yg banyak sumber2 coding...



5.Recent Events:sebab blog dia banyak benda baru...hehe



SAYA MENGETAHUI SEGMEN INI DARI BLOG BEN ASHAARI



Harap yang2 lain 2 gembira erk?
PEACE NO WAR!!

5 comments:

Konsert Muzik2 kat PASS

5:16 PM Pathon Pilus 0 Comments

Halo2 rakan2 blog skalian...hari 2 aku ade pegi PASS atau nme saintifik dier Plaza Alam Sentral Shah Alam...Aku pegi ngan arep tgok konsert Muzik2...Bukan ape...dier just lincah2 nak tgok YUNA kesayangan dier perform...Dengan berbekalkan Alpha A200 n Samsung ES60..kitorg pon lincah2 pegi PASS...Best jgak tgok LIVE kan..Nie ade la Video,n Pics ckit nak kongsi ngan korg..tapi apekan daya..Video berat la nak upload..hehe..sorry erk~~Harap korg komen2 erk...
















Ok x shoot dari aku...hehe..PEACE!

0 comments:

Bowling kat PASS

7:28 PM Pathon Pilus 0 Comments

Sebelum paper math...dapat jgak aku n arep lepaskan geram..bukan geram ape...just geram lamer x men bowling ha...Tapi aku tetap kalah jgak ngan si arep nie...adoi...sumer strike...agak2 r aku nak menang kan...kalu menang pon naseb r 2...kuikui





Lihat gaya arep di atas..lawak pon de gak kan...Hehe...siap r ko arep...nanti aku akan kalahkan ngko gak..huhu...markah pon lari banyak kot...adoyai...tgok di bawah 2 ha..

0 comments:

Mid Valley

7:12 PM Pathon Pilus 0 Comments

Hehe..atceli hari 2 aku pegi ngan arep n ustat ke Mid Valley dngan harapan nak tgok wayang...Kitorg tgok Sammy's Adventure...mmg best tgok citer nie dalam 3D..macam nak pegang jer salji...TIMBOL KOT!!!
Pas2 kitorg pegi r kat animal world ke ape ntah kat citu yg de bnyak2 bnatang..sempat la shoot gamba2 kat sner..






Lawa x gamba2 yang aku amik nie?walaupon x berapa lawa,tapi boleh la menghiburkan hati korg kan?
Komen2 la erk utuk pertingkatkan ag kemahiran photography aku nie...hehe
Adios..

0 comments: