Snack Plate x dijual di KFC??

8:26 PM Pathon Pilus 12 Comments


Salam,

ha...aku nak gitau korg ni ha...benda nie dah jadi bulan lepas ha...bila aku pegi KFC ngan kakak

aku...alkisah mula macam nie...jeng3

Langkah aku dan kakak aku memijak tapak KFC Alor Star Mall..pap...pap...pap...

aku pon mengeluarkan duit dari wallet aku...pas2 aku serahkan duit tersebut pada kak aku ha...

cewah...macam nak citer specific lak...ok lah...aku pendekkan cerita...

lepas 2 aku cakap kat kak aku..."Hang order kat aku snack plate 1...pas2 tambah chhezy wedges n extra cheeze ok?"

biasa la..aku nie peminat cheeze...aku pon meletakkan barang2 di kerusi tempat yang aku cari

untuk makan dalam keadaan tenang lepas shopping2...penat dowh..15 minit berlalu (orang ramai kott..)

datang la kakak aku ke meja...pas2 aku pelik..."Awat hang order lain?aku x mau!"

kak aku:la..snack plate x jual la malam2...nak buat macam mana?
(kak aku nie lembut sikit ngan orang...)

Apalagi...melenting r aku...aku nie dah la panas baran!!!

Kepala BASPAK KFC x jual snack plate malam2...

nak tau apa aku buat dalam keadaan panas 2???haa....

apalagi?aku amik makanan 2...aku pegi kat kaunter...aku pon bertanya dalam keadaaan muka yang masam!

Aku:"Cik kan yg amik order untuk kakak saya tadi?tadi saya pesan snack plate,kenapa x penuhi permintaan...ni francais besar..kenapa x der snack plate malam2?..kat tempat lain ada..kenapa sini ada syarat baru yang SNACK PLATE X ADA MALAM2? nie memang nak paksa orang beli dinner plate ke? "

pelayan:"Maaf la encik..kami x jual malam2..."

Aku:mata aku berlegar2 cari dia punya ketua.."Panggil ketua awak kejap!saya nak tanya sesuatu.."

ketua:"ye Encik?boleh saya bantu?"

Aku:"memang saya datang dan panggil cik untuk bantu saya...saya nak awak BANTU jelaskan kenapa Snack Plate x dijual malam? francais korang kat tempat lain ada...kenapa kat sini x der?
ok...kalau snack plate x jual malam2...kenapa dinner plate dijual awal2 buta pagi?dijual tengahari? ke korg dah malas nak masak ayam lagi sebab dah lewat malam?"

ketua&pelayan:(diam sambil menunjukkan rasa bersalah...)

Aku:(beredar dari tempat 2 sambil temankan kak aku yg sedang makan..makanan tadi terus aku letak balik...)

Ha...aku x puas hati lagi...aku nie kan memang suka cari alternatif...apalagi...
nasib baik aku bawak laptop...ha...tanpa segan silu dan dalam perasaan bengang..

aku bukak laman web KFC Malaysia...cari cawangan Alor Star Mall..pas2 komen...sebab ada ruangan komen disitu...

aku pon tulis r perkara yang berlaku tadi...tempat...masa...nama pelayan(oopss...secret)

seminit lepas 2...H.U KFC pon call aku tanya pasal 2...dia cakap betul ke?
aku pon apa lagi?report r pasal customer service cam sial...
bla...bla...aku ngan cakap ngan H.U tu..(ayat last aku..)
"Saya pon x tau la nak datang kat sini lagi ke x?ramai yang jadi saksi...layanan x bagus...kenapa jadi macam nie?kalau semua dia buat kat pelanggan cam nie...semua pelanggan mesti berang macam saya...kena tipu...yang x tau papew 2 boleh...saya yang tau nie..saya x akan duduk diam.."

apalagi...lepas 2...terus telefon diorang 2 bunyi...(aku terdengar..sambil tgok kakak aku makan)

lepas 7 minit...ketua&pelayan tadi pon datang mintak maaf kat aku...aku pon...eksyen r...sambil cakap"saya nak duit saya balik dan saya x nak makanan tadi...macam mana cakap ngan H.U korang?BEST?ada apa2 pesanan pada saya?"

(terus diorang buat muka sedih...org lain pon tengah pandang)

dorang pon bagi balik duit makanan aku tadi 2...aku pon blah dari situ...dengan muka masam x dapat nak makan KFC..

**lepas 2 minggu...aku pegi makan balik...**

sambil order..tanya la pelayan yang dulu pernak bertugas pada malam aku sound KFC 2...

Aku:"mana 2 orang yang tipu saya hari 2?"

pelayan 2:"diorang da x kerja sini sebab kena tindakan ngan admin kami..."

ha...kesian pulak...tapi x pe...padan muka...berani nak tipu aku semata2 malas nak masak ayam lebih + wedges untuk org yang order snack plate...

bukan nak hancurkan periuk nasi orang...tapi korg 2 kejer francais besar...padan la kena buat macam 2...

MORAL:Kalau korg pesan macam aku jugak...tapi dia cakap x jual...memang tempat 2 tipu...cepat2 la hantar email kat Admin KFC Malaysia..

PEACE NO WAR!!

Kalau suka boleh like! :)

12 comments:

Bagaikan Mendapat Semangat Baru!!

12:40 AM Pathon Pilus 0 Comments

Cayok2 Own!!! Hang dah dapat tiupan semangat tadi..kena struggle betoi diploma nie!!

mesti korg pelik kan sebab aku cakap cam nie...haha...bukan apa...dapat kata2 semangat dari kak aku jerr...tapi lain kali nie...lain macam kot...tiba2 dia bawak kuar ayat nie..

"Own!!hang struggle betoi2 diploma nie...lepas2 hang mintak ijazah kat UPSI!!aku nak tolong kira jadi cikgu programming.."

Ini la kak aku with abg ipar aku + anak sedara aku..FYI~akan tambah lagi seorang anak sedara aku tahun depan..insyaAllah hujung bulan 1..
Plus,kak n abg ipar aku nie pon cikgu...hurm..Bagus la!!

lepas jer kak aku cakap macam 2...terus aku rasa macam ada 1 spirit masok dalam tubuh aku nie..
dalam hati aku..

Own!!dengaq kata kak hang!!(tiba2 aku jadi cam 2...kenapa?)

jadi...abah aku pun mintak pendapat..PALAPES masa degree ataupun cikgu programming...

puas jugak aku fikir...sampai sekarang aku da dapat jawapan...

Yah!!programming...jadi cikgu..+ buat PJJ untuk master n PHD insyaAllah!!

Alhamdulillah...mungkin tuhan dah tunjukkan aku jalan yang amat mudah...
aku tau...apa yang kita rancang ini untuk kebaikan kita..jika tidak berjaya,Allah akan tetap beri LEBIH dari apa yang dirancangkan...mudah mudahan~~

AMIN!!~~

0 comments:

Saya Nak Duduk Dalam Bloglist Cik Lulu

4:34 PM Pathon Pilus 0 Comments




jom join sama LULU.
hempa mau ka duduk dalam bloglist dia?kalau mau?jom join!!
HAH!!
apalagi?
cepat gedik kat c2..haha

DONE ! ! !
Mintak aku dapat masok!!Aminn!!

0 comments:

Pertandingan Template Tercantik by Gayahspears

11:46 AM Pathon Pilus 1 Comments

Terase suram pulak blog aku ni..huhu

Tak semeriah dulu…termenung sekejap~

Aku nak ceriakan blog ni dengan pengunjung2…

Tiba2 datang idea nak buat satu pertandingann template tercantik…

Aku alu2 kan korang join contest aku ni agar boleh kita beramas mesra cam dulu2…

hahaha

banner contest template Domain Giveaway ♥ Pertandingan template tercantik...

~> Syarat2 :-

1. Wajib menjadi pengikut gayahspears(dot)com
2. Copy banner beserta isi entry ni dalam blog korang dan jangan lupa buat sidebar.
3. Tajuk entry korang mestilah Pertandingan Template Tercantik by Gayahspears
4. Tag kepada 3 kenalan blogger
5. Copy dan paste link entri korang kat entri ni ya…
6. Kontest tamat pada 26 Januari 2011

~> Hadiah :-

Pertama :- Domain

Kedua :- Domain

Ketiga :- Domain

Saguhati :- Domain

~> Sebarang pertanyaan boleh tanya di sini ataupun ym id_gayahspears@yahoo.com

Salam. jaga diri hiasi peribadi~

Contest by,
Gayahspears

1 comments:

SAYALAH BLOGGER ITU

11:16 AM Pathon Pilus 0 Comments

Join lagi segmen abg Ben!!

Aku Budak Programming!!

Aku Budak Programming!!

Aku Budak Programming!!

Aku Budak Programming!!

Aku Budak Programming!!

Aku Budak Programming!!

Aku Budak Programming!!

Aku Budak Programming!!

Aku Budak Programming!!

Aku Budak Programming!!

0 comments:

AKU BUDAK BARU LAA!!

12:51 PM Pathon Pilus 9 Comments

AKU BUDAK BARU LAA!!



1 lagi segmen abg ben aku join!!!exited la plak...urmm...
straight 2 da point!!

Tempat paling aku suka pegi adalah BAli di Indonesia nun...huhu...tempat 2 best kott!!!
banyak org + aktiviti menarik...kalau korg pegi sana mesti ada benda korang nak beli + buat!!
hehe..Itu je la...

9 comments:

Hangout!! a.k.a Reunion

11:27 PM Pathon Pilus 2 Comments











2 comments:

Belajar bertingkat2?????

7:57 PM Pathon Pilus 3 Comments


yo2 peace yowh!!!betemu kembali...cewah..macam rancangan TV la pulekk...

hmm...korang tgok x Mari Menari hari 2?tgok?x tgok?rugi korg x tgok...atceli...pasal artis tanah air kita nie...terlepas cakap...nak dijadikan cerita...kalau artis nie x berpendidikan tinggi x pe...tapi~~ belajar bertingkat2 kot...oversea plak 2...sebab 2 la jadi buah mulut orang...tapi mmg best cara dia cakap perkataan "**** ****" tu..nak tau kisah lanjut...

ini dia...(bawah)..sedutan dari Utusan Online!!




PELAKON Lisa Surihani tidak kisah andai kemarahan masih menyala di kalangan penonton dek ketelanjuran katanya dalam program Mari Menari baru-baru ini. Ungkapan "gila babi" yang terkeluar dari mulut wanita bujang sepertinya dilihat tidak manis bagi sebuah program televisyen.

Biarpun berulang kali pelakon Wanita Terbaik Festival Filem Malaysia ke-23 menerusi filem Lagenda Budak Setan ini memohon maaf, namun dia tetap dibayangi tanggapan negatif rentetan dari tingkah yang tidak disengajakan itu.

"Biarlah orang nak marah saya sebab perkara itu. Ia berlaku di luar kesedaran dan saya pun sudah sedar. Kemaafan sudah dipinta dan saya sudah mendapat pengajaran tersendiri," bicara awalnya mengulas tentang isu tersebut.

Sungguh pun kemaafan sudah dibuat secara terbuka, ada tanggapan mengatakan wanita berusia 24 tahun ini dilihat kurang ajar dan kurang sopan tatkala mengacara program.

Dia dikatakan tidak layak untuk memikul tanggungjawab, apatah lagi usia penglibatannya dalam bidang pengacaraan baru setahun jagung.

Tambahan pula, peribadi dirinya yang sentiasa ayu, sesuai dengan latar belakangnya sebagai artis berpelajaran, menguatkan alasan untuk mendesak Lisa bersara segera dalam dunia pengacaraan.

Bagaimanapun, lulusan undang-undang dari Help University College dan Aberystwyth University di Wales, United Kingdom ini tidak gentar dengan asakan sebegitu. Dia tahu kemampuan diri dan tidak sesekali tunduk atas permintaan yang disifatkan cukup keterlaluan itu.

"Kesalahan saya cuma terlepas cakap, bukan bertindak lepas laku semasa program sedang berlangsung. Takkan boleh diperbesarkan sampai mahu saya bersara. Bukan masalah besar pun.

"Pada fikiran saya ketika itu, mengapa "gila babi" tak boleh diucap. Jadi apabila saya sudah terlepas cakap, dan ditegur oleh pihak Astro, saya segera meminta maaf. Takkanlah itu tak cukup untuk nak puaskan hati semua orang.

"Sekarang saya sudah dapat pengajaran selepas kejadian itu. Membuatkan saya lebih berhati-hati dengan istilah-istilah yang sesuai atau tidak dalam semasa mengacara program. Saya belajar menerusi kesilapan dan berharap agar selepas ini tiada siapa mempertikaikan perkara ini," pinta wanita penuh makna.

Pengacara program Myeg Extra Time di saluran ESPN 812 Astro ini menjelaskan bahawa dirinya cukup terbuka kalau berbicara soal kekhilafan diri. Semua maklum balas, tidak kiralah sama ada yang baik atau tidak memberi input terbaik, memperbaiki kelemahan diri.

"Saya bukan manusia sempurna, ada kemungkinan kesalahan dibuat pada bila-bila masa sahaja. Saya tidak akan tinggalkan dunia pengacaraan sebab perkara kecil ini. Malah, proses ini baru hendak bermula, saya perlu belajar pantas," katanya bersungguh-sungguh.

Pada masa yang sama, penjelasan pelakon I'm Not Single berhubung perkara itu dibuat secara terbuka menerusi laman web sosial, facebook miliknya selepas itu. Ternyata, ia mendapat sokongan penuh daripada sahabat dan peminat yang memahami situasi yang dialaminya ketika itu.

Ditanya tentang persedian diri menjadi pengacara serba boleh pada masa depan, dia bersedia menimba pelajaran daripada Aznil Hj. Nawawi dan Yasmin Hani yang dianggap idola dalam bidang itu.

Penguasaan itu melibatkan ayat-ayat yang berpotensi untuk ditekankan dan maklumat relevan berkait rapat dengan penonton, antara intipati pembelajaran ditekankan Lisa nanti.


Jadi...kita kena hati dengan apa yang kita cakapkan sebab kekadang terlepas cakap...tapi ada orang yang dengki dan akan FIRE kita...oraittt...

Chill yawh!! PNW!!

3 comments:

New task again!!

10:26 PM Pathon Pilus 0 Comments






Perkahwinan Melayu + Indonesia di Bali!!!

x der papew nak cakap...juz gamba nie diambil last week masa aku g Bali...

PNW!!!

0 comments:

Tugasan pertama Beb!!

12:02 AM Pathon Pilus 0 Comments

>HAh...penat jugo yo tngkop2 gambo nie...maunyo eden nie tido neyak senyenyaknyo!!!
kihkih...

1st Event aku di Negeri Sembilan!!! huh?aku buat apa kat cinie?haha...aku da dapat 1st tempahan baik punya...!!! photoshoot..wedding lerr...apa lagi...hmm...puas jugak nak cari tempat untuk pegi outdoor shoot...akhirnya jumpa...

ini la gambar contoh...hehe




Aku kat sini 1 minggu...rasa dah lama la x update blog...walaupun dalam keadaan penat...aku tetap nak update jugekk...hihihi...

Dan akhirnya...1 lagi tempahan pada hari isnin nie...Pre wedding pnye...
Bole la tahan kat cinie...aku kekadang kat cinie macam orang negara lain...
dorang cakap Minang la...lebih kurang Booyan bahasa dia...x PAHAM aku!!!

hahaha..

Fly to Bali la pulekk...

0 comments:

Penang this time!!

12:18 AM Pathon Pilus 0 Comments

huarrgghh!!!!penant bebenor den drive tadi...da la nantok...hurmm..alhamdulillah,slamat sampai kedah balik!!!

Atceli aku pegi penang pagi tadi nun...niat hati nak pegi lama dah sejak balik cuti sem di shah alam nun...tapi...apakan daya~~~cewah...macam ayat2 cintan cintun la pulekkkk...kihkih...

Dalam perjalanan,aku pon bukak la sound kuat2...biasa la...LAGU ARAB!!! fevret aku dowh!!!
pas2 sampai kat tol,punya la gelabah cari duit...pas2 tgok2 ada la kad TnG atau dikenali sbagai touch n go...hehe..jangan pikir lain erk?

Sambil bernyanyi...aku melafazkan perkataan arab...tiba2...kring2...kring2...(atceli lagu insyaalah maher zain-henfon)..siapakah yang tipon aku pulek nie?

hmm...identiti penelefon dirahsiakan...hehe...

dah la sikit citer pasal perjalanan...kalo x...x habis nak baca 1 hari...hehe

finally!!!sampai di quartes guru SM Teknik Balik Pulau....dengan pantasnya aku parking keter di depan umah kakak aku...aku HON!!!PIN!!!PINN!!!

scara tidak langsung...anak sedara aku pon terjah aku!!!dngan mngatakan PAK SU!!!!
hehe...membuatkan aku bertambah sayang padanya...kihkih...

-tiba waktu petang-

aku naik beskal racing abg ipar aku...ke dewan skolah...kelihatan budak2 SPM tngah buat paper add math...hehe...sempat lagi aku amik gamba banner dorang...hehe

hm...pas2 sampai la malam aku duduk sana...sebab 2 la nantok nie...hehe...
apapon...besok nak pegi Ngri Smbilan lak...hehe...

CUTI - CUTI MALAYSIA la katakan!!!
hahaha

jgan maree...

PEACE!!!

0 comments: