Snack Plate x dijual di KFC??

8:26 PM Pathon Pilus 12 Comments


Salam,

ha...aku nak gitau korg ni ha...benda nie dah jadi bulan lepas ha...bila aku pegi KFC ngan kakak

aku...alkisah mula macam nie...jeng3

Langkah aku dan kakak aku memijak tapak KFC Alor Star Mall..pap...pap...pap...

aku pon mengeluarkan duit dari wallet aku...pas2 aku serahkan duit tersebut pada kak aku ha...

cewah...macam nak citer specific lak...ok lah...aku pendekkan cerita...

lepas 2 aku cakap kat kak aku..."Hang order kat aku snack plate 1...pas2 tambah chhezy wedges n extra cheeze ok?"

biasa la..aku nie peminat cheeze...aku pon meletakkan barang2 di kerusi tempat yang aku cari

untuk makan dalam keadaan tenang lepas shopping2...penat dowh..15 minit berlalu (orang ramai kott..)

datang la kakak aku ke meja...pas2 aku pelik..."Awat hang order lain?aku x mau!"

kak aku:la..snack plate x jual la malam2...nak buat macam mana?
(kak aku nie lembut sikit ngan orang...)

Apalagi...melenting r aku...aku nie dah la panas baran!!!

Kepala BASPAK KFC x jual snack plate malam2...

nak tau apa aku buat dalam keadaan panas 2???haa....

apalagi?aku amik makanan 2...aku pegi kat kaunter...aku pon bertanya dalam keadaaan muka yang masam!

Aku:"Cik kan yg amik order untuk kakak saya tadi?tadi saya pesan snack plate,kenapa x penuhi permintaan...ni francais besar..kenapa x der snack plate malam2?..kat tempat lain ada..kenapa sini ada syarat baru yang SNACK PLATE X ADA MALAM2? nie memang nak paksa orang beli dinner plate ke? "

pelayan:"Maaf la encik..kami x jual malam2..."

Aku:mata aku berlegar2 cari dia punya ketua.."Panggil ketua awak kejap!saya nak tanya sesuatu.."

ketua:"ye Encik?boleh saya bantu?"

Aku:"memang saya datang dan panggil cik untuk bantu saya...saya nak awak BANTU jelaskan kenapa Snack Plate x dijual malam? francais korang kat tempat lain ada...kenapa kat sini x der?
ok...kalau snack plate x jual malam2...kenapa dinner plate dijual awal2 buta pagi?dijual tengahari? ke korg dah malas nak masak ayam lagi sebab dah lewat malam?"

ketua&pelayan:(diam sambil menunjukkan rasa bersalah...)

Aku:(beredar dari tempat 2 sambil temankan kak aku yg sedang makan..makanan tadi terus aku letak balik...)

Ha...aku x puas hati lagi...aku nie kan memang suka cari alternatif...apalagi...
nasib baik aku bawak laptop...ha...tanpa segan silu dan dalam perasaan bengang..

aku bukak laman web KFC Malaysia...cari cawangan Alor Star Mall..pas2 komen...sebab ada ruangan komen disitu...

aku pon tulis r perkara yang berlaku tadi...tempat...masa...nama pelayan(oopss...secret)

seminit lepas 2...H.U KFC pon call aku tanya pasal 2...dia cakap betul ke?
aku pon apa lagi?report r pasal customer service cam sial...
bla...bla...aku ngan cakap ngan H.U tu..(ayat last aku..)
"Saya pon x tau la nak datang kat sini lagi ke x?ramai yang jadi saksi...layanan x bagus...kenapa jadi macam nie?kalau semua dia buat kat pelanggan cam nie...semua pelanggan mesti berang macam saya...kena tipu...yang x tau papew 2 boleh...saya yang tau nie..saya x akan duduk diam.."

apalagi...lepas 2...terus telefon diorang 2 bunyi...(aku terdengar..sambil tgok kakak aku makan)

lepas 7 minit...ketua&pelayan tadi pon datang mintak maaf kat aku...aku pon...eksyen r...sambil cakap"saya nak duit saya balik dan saya x nak makanan tadi...macam mana cakap ngan H.U korang?BEST?ada apa2 pesanan pada saya?"

(terus diorang buat muka sedih...org lain pon tengah pandang)

dorang pon bagi balik duit makanan aku tadi 2...aku pon blah dari situ...dengan muka masam x dapat nak makan KFC..

**lepas 2 minggu...aku pegi makan balik...**

sambil order..tanya la pelayan yang dulu pernak bertugas pada malam aku sound KFC 2...

Aku:"mana 2 orang yang tipu saya hari 2?"

pelayan 2:"diorang da x kerja sini sebab kena tindakan ngan admin kami..."

ha...kesian pulak...tapi x pe...padan muka...berani nak tipu aku semata2 malas nak masak ayam lebih + wedges untuk org yang order snack plate...

bukan nak hancurkan periuk nasi orang...tapi korg 2 kejer francais besar...padan la kena buat macam 2...

MORAL:Kalau korg pesan macam aku jugak...tapi dia cakap x jual...memang tempat 2 tipu...cepat2 la hantar email kat Admin KFC Malaysia..

PEACE NO WAR!!

Kalau suka boleh like! :)

12 comments:

Ayuni said...

hm, tindakan yg bagus...tp rmai yg x brani wat camtu, sye pnh jugak komplen, sye yg kne mrh

Ayuni:awak kena comment kat admin dia...hantar email kat web kfc malaysia dia dulu...cakap ngan orang dalam...lepas 2 baru awk boleh serang...hehe

maizatun said...

huahuahuaa, terbaik lah. nk try buat kata AYAMAS lahh. aku tasuka layanan kay AYAMAS. BALAGOK KOTTTT ~

maizatun:Lol la ngko...haha...style!

elzee said...

hahaha
setai!
ri2 msa reunion pon tin affnan pnah kna lbey kurang cmni gak

::khalil:: said...

kalau i...i bakar je outlet tu~~~~

elzee:kena report dowh..

prof khalil:huhu...saya dapat bayangkan prof buat macam 2..hehehe

ZWAN SABRI said...

aiseyh, Garangnyaaaa... Sumpah aku takowt ngan hang.. HUHU..
tapi btol jugak, klaw aku pown hangin sbb snack plate tu feveret aku.. huhu

huhu...aku pon cam 2 jgak..hahaks

Ariffikri said...

bukak ke service centre malam2 semata2 nak tunggu c0mplaint org? cepat ben0r amik tindakan, mustahil KFC b0le amik tindakan secepat tu dengan pelanggan hampir setiap org malaysia....biar ben0r y0b! mcam di tambah2 sket jea crita ni...AhHHAhAaa...s0rry!

Encik Arif:huhu...bukak dowh malam2...x cayer try buat report palsu...mesti 5 minit diorg da take action...aku pon x sangka dia akan respon secepat 2...
*x der tambah2 ok...sorry~*

plus..mse abg aku pegi kursus ari2...kak ipar aku kena marah ngan tukang lap meja kfc 2...dia cakap..akak x nak balik lagi ke?
padahal KFC 24 jamm...pon kak ipar aku report...10 minit jugak r..cepat dowh...hmmm...juz tell da truth...TQ~

Parhatul said...

Arif:betul la...akak pon penah buat report kfc time malam...sekejap je respon..franchise besar...24 jam la...faham2 la erk?
AkU bUdAk pRoGrAmMiNg!!:style la tindakan ngko!!