Surah Saba

10:23 PM Pathon Pilus 1 Comments

Assalamualaikum guys...

Al-Quran is your guide.. =)


















Credit : My BlackBerry

1 comments:

Bahasa Malaysia baru kot?

4:05 PM Pathon Pilus 3 Comments

Assalamualaikum...x jawab dosa...kalau jawab sayang....

oops...trademark Maria Elena la plak...hehe...

ha...hari nie just nak cakap pasal bahasa budak2 zaman sekarang...

uik? budak2 zaman nie buat prosa kata, kata ganti nama, tatabahasa sendiri ke?

hm...

ye la kan... nak tengok contoh dia?

ini dia :

Ayat budak2 sekarang..
L : OIt ! HeY NuCk TeNaL NuN AwaCK BolerH ?
P : Huh ? Ohhh ...
L : SoH , AwAck DuCk MaNeRW , UmOXx AwaCK BaPerW ?
P : kjg , 17 .L : ArE SaL NuN AwACK NhEe SorMBowng SanaRD ?
P : Huh! =='
L : KawO InGaRt KaWo BaGush SanArd KHeeR , BerLaRGark , SormBornG , Bajet Nuck MaRMPoZ GOdIeeYaa PhUii !!
P : Oke .*After a few Minute Later =='L : AwAck ToWiEe ArhH , SaiYer MeMaEN JHeeE TaRk BeTOrl TowieE YerHh :)
P : K .
L : AwaCK YerrH POwNG JUnGUn ArHh SoRMBOwnG NuN TiTTEw .. :(


**korang paham x dengan apa yg dorang nie tulis? berbelit kan?


jadi kepada adik SPM n PMR x kira la dah habis Exam or sedang or akan menghadapi exam 2....BERUBAHlah...


seriously nanti kekadang akan terbawa-bawa masa exam nanti...


ini hasil perbincangan dan beberapa orang yang ingin memperbetulkan keaadaan..



Nak tengok apa dorang cakap...boleh la klik gambar di atas...

sebenarnya bukan nak memalukan mana2 pihak...tetapi kekadang it will become irritating & annoying..no offense..

jadi...sama-samalah kita fikir....

yang terasa tu jangan marah ok?

sekian..



3 comments:

Jobless!

10:26 PM Pathon Pilus 0 Comments

Salam...


ha....kita bertemu kembali...


kali nie nak citer pasal semalam....


aku kuar jejalan ngan akak aku g Tesco Mergong...


macam biasa....kedai2 lain ok...tapi tempat beli belah barang2 Tesco 2 cam sengal...


tak teratur langsung...huhu...memandai je aku komen...sebab tu aku selalu pegi Giant n Pacific jerr...



ubat nyamuk abis angkut...haha..nie permulaan je nie



makan time...ye la...da lama x makan..slalu makan kat SACC Mall je





tudia...snap gambo aku yg tengah sedap makan..


dah...tetiba speechless...sampai sini je kot...


nanti aku update lagi...ye la... x de keje kan?


jom sambung baca Digital Furqan...


papai...




REZEKI ITU DATANG DARI ALLAH..WALAUPUN SIKIT,KITA PERLU BERSYUKUR AGAR JUMLAH ITU BERTAMBAH DAN BUKAN SEMAKIN BERKURANG..sekian


0 comments:

Nuffnang Blog Awards, Here I Come!!!

9:02 PM Pathon Pilus 4 Comments


Hello guys!!!

now I just wanna tell you about the Award!!!

what Award?? 

of course the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011..

why I want to attend  the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 is because :

1 . Firstly, I can meet some other blogger and Nuffnanger in and outside of Malaysia. We can enjoy there 
      sharing tips of blogging and  
      promote Nuffnang advertisement effectively.

2 . Second, I have fallen in love with the Nuffnang of this chance.It's make me more confident when I wanna 
      write something in my blog.

3 .  Third, this is an opportunity to join closely with Nuffnang event and the chance to walk down the red 
       carpet with the stars of the Asia-Pacific blogosphere. I REALLY don't want to miss this opportunity 
       because it's part of my dream to attend this award.


Come 16 December 2011, 500 bloggers from around the Asia-Pacific region will flock to Kuala Lumpur, 

Malaysia for the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 in Putrajaya Marriott. The Awards aims to not 

only honour the region's best bloggers, but also to bring together blogger communities from across Asia-

Pacific. The Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards is brought to you by Volkswagen Malaysia and Putrajaya 

Marriott.

Not enough information???
here it is...if you are the chosen!!

DATE:16 December 2011, Friday
TIME:6.45pm (Registration Starts)
8.00pm SHARP (Dinner commences)
VENUE:Grand Ballroom, Putrajaya Marriott
Kuala Lumpur, Malaysia
DRESSCODE:Formal
Gentlemen - Long Sleeved Shirt and Pants (preferably Black Tie)
Ladies - Cocktail Dresses



and I really want to see the TROPHY by myself..The Nuffnang Trophy like this... :


OMG!!! can't WAITT!!!!

4 comments:

Citarasa Indonesia

9:57 PM Pathon Pilus 5 Comments

Salam...

haha...bertemu kembali...

ha...meh sini nak citer sikit...

hari 2 aku ada pegi makan kat kedai nie...best...

masakan Indonesia...aku tunggu dah lama dah sebab selalu dia tutup...

nak tau dia tulis apa?

*TUKANG MASAK INDONESIA DIPERLUKAN*

giler ah...memang betul2 indonesia r...

tapi service dia tip top la time aku pegi 2 sebab baru bukak...

setibanya belik dari Shah Alam...abang aku ajak makan kat TAT NASI AYAM...

tapi aku cakap...tukar selera plak ah...jom try kedai sebelah 2...

apalagi...ON JERRR!!!

aku pon pesan ayam penyet sebab orang cakap Ayam Penyet indonesia TIP TOP beb!!!

ini dia aku pesan...


ha...amacam?? terliur x??

try la...sedap...sambal dia tu yang paling BEST!!


seriously sambal ayam penyet Indonesia memang pedas...

macam aku makan dekat Serikin,Sarawak dulu...

perghh...marvelous!!!

Amacam? nafsu tergugat x??

jom la try makan...

Lokasi : Nama kedai Indonesian Cuisine.. aku ingat jalan...tapi nama jalan x tau beb...korang google la Nasi Ayam TAT Alor Setar...ha...kedai 

depan kedai nasi ayam 2...

guarantee x sesat pnye arh!!!

haha...selamat mencuba!!!

citarasa Indonesia!!


5 comments:

Foyer ke Foya???

9:46 PM Pathon Pilus 2 Comments

Salam...

jeng3...tadi tengah2 melalut dngar lagu dalam Ovi...bukak la picture2 plak...tetiba ada gambar2 yg aku pon x

review lagi...

so? apa lagi? aku nak upload la...ye lah...it's mine kan...whatever la...hahaks..

so,enjoy...

nie time sesi photoshoot bersama Senior..

KAU ADA?


punya la panjat bukit nk amek gambo..


main tangap gambo je nih


muka2 bajet nih..


bersama senior


Kelab pecinta kucing dorg nie...Rasydan n Fana


model sebelah kiri bergambar dngn peminat...hahaks


kira untungla kan???

KAU ADA??

haha...amacam? boring kan??


haha..sekali sekala kasi korg ngantok...ok bye...

2 comments:

Last BBQ!!!

2:05 PM Pathon Pilus 5 Comments

Hello...salam sumer...bertemu kembali kita dalam rancangan.....

ehem2...perasan host la plak...wakakaka...

hm...atceli kejadian nie da lama berlaku...tp ttp nak tulis kat sini...ye la...untuk masa depan...boleh review balik...

betul tak...

kitorg hari 2 semangatt neh nak buat BBQ...beli la ayam...sos...metang2 lain yg ingin dibakar pada malam 2...






ha...yg bawah nie dah time malam 2...skip scene jap...
Sabrina bawak kek pulop...sedap!!!





aku x tau apa yg sedang dia lakukan...



haha....nie sebenaqnya pendekkan cerita neh...

lepas tu tau jadi apa?

teettt....*DIRAHSIAKAN*

lepas tu aku ngan si Amirul ilman pon balik hantar barang2 pada Syazwana,Farhana n Quraisyah...

siap ingat lagi pesanan pada dorang...

"basuh betul2 ayam nie...jangan kangkang plak...hahahks"

"perbincangan tamat"

lepastu Amirul pon call...sama ada kes tu da selesai ke belom...

then Hafiz n Arif pon cakap dorg baru habis buat report...

then baliklah aku berdua ngan Ustat nie...

habis...

nak tau citer lagi...ada lagi atceli...tapi...sikit2 dah la...tak HOT la kan??...hahaks...

tunggu...

tgok gegambar2 dulu...

hasil BBQ...


dan lagi mamat nie petik gitar...nyanyi macam retiisss kowt...


tudia...cheff Areyep bakar ayam pakai Api besar kott...ada bran???
yang Wana plak penakut...ce tgok muka dia kat situ...



sempat lagi bufday beramai2...sweet x???



Photographer suroh kitorg beratur masa nak tangkap gamba 2...haha




wei...sedap woo ayam nie...


aku ingat lagi si Sabrina,Wana,Aini n Fana panggil aku...aku toleh2..

nak tau dorg buat apa ngan benda nie...dorg goyang2kan kat depan aku...

Motif? tidak diketahui...aku beristighfar jela...


Sedap...rugi hempa x mai oiii


2dia...nie baru dalam bekas...dok bakar ada lagi kott...


Mat buat2 rajin...nak jugak tangan dia masok...


todia...dia mai dahh..


selambak...haaa


comel je sosej tu..hahaks


aku plak yg petik gitar...hahaaks...


atceli banyak lagi nak citer nie...kalau buat novel...kalah novel2 INDON....hahaks...

LOKASI KEJADIAN : Tasik Seksyen 7 Shah Alam...datang la buat BBQ kat situ...tempat BBQ dah disediakan...hahhaks...

nie BBQ last2 nak balik umah...

HAVE FUN LA NGAN KORANG!!!


JANGAN MALU NAK KOMEN~~~

5 comments:

Remember Allah

11:42 PM Pathon Pilus 0 Comments



Salam...juz wanna show lil bit quotation that I have found just now...

everyday I read Al-Quran..I wonder,wonder n wonder...

wonder of what? juz let it be a secret..

there's the quotation from Surah An-Nur..




good men JUST for good women


Respect the women outside and girls outside..you should protect ur private part..


don't ever show your beauty to other people that not HALAL to you..


REMEMBER...just for your HALAL family only..


Allah is All - Knower of everything...


actually depend on u if u don't wanna follow what in Quran and all...but...as Muslim...please respect your 

religion..don't splash black ink into your eyes...

REMEMBER...Some days will be more difficult than others. On such days, take the opportunity to increase your remembrance of Allah..


0 comments:

Korang terBAEKK!!!

12:09 AM Pathon Pilus 2 Comments

Salam semua...

tetiba teringin nak update blog...

bukan apa...kepala fikirkan macam benda...ye la...

baru habis final...timbul masalah2 lain...masalah pertukaran campus la bagai...moto aku nak kena post balik...

Alhamdulillah...selamat sampai..aku kekadang x faham la jugak...bukan nak salahkan pentadbiran...tapi macam pelik je...

kitorang dah lama dah tunggu..call admin kat fakulti...call lagi lepas tu...call...calll.caalll....adoi!!!

alih2 jawapannye..."maaf dik,saya belum dapat berita daripada SENAT...dorg belum mesyuarat pon.."

watafak!!

hotak diee...dah hais exam FINAL pon belom tau lagi kot...dah la tau masa bulan 7 lagi...bulan 11 still x de berita?

hebat!! memang thumbs DOWN la bagu lu beb!

bukan nak calarkan fakulti FSKM ke atau nama UiTM shah alam ke...tapi...aduh...camner erk?susah betul nak terangkan....

just 20 of us je tau perasaan tu...dahla diploma kat shah alam CS 1 group 20 org je...tersisih...
pegi mana je...eh.diploma?ingatkan degree...

cam nak sepak terajang je org cakap macam tu..*EMO* kejap...=(

tapi apapon...20 of us...tetap dihati lah!!

nie la gamba2 kami bersama...












kenangan nie aku akan simpan sampai bila2 lah...bak kata org tua2...simpan sampai anak cucu...haha..

hope jumpa lagi la sem depan kan...ye la...cam x best je...xkan nak hadapi sem depan 2-3 org je...nak la 

ngan korang jugak...dah biasa ngan korg..gelak2 bersama...maki hamun bersama...

xkan nak g kelas rasa macam stranger je...dah la budak baru...tempat baru...arrrrggghhh!!!

harap korang continue diploma sama2 n tempat pon sama jugak...iskk...iskk....sedih bhaii...



2 comments: