Soal Hati

10:26 AM Pathon Pilus 3 Comments

Salam sumer....
just luahan perasaan semata2 jer....

Ada org tanya aku,"ko nie mesti awek banyak kan?
tgok facebook dah r....awek ramai.."

nie aku nak tnye korg sikit nih...

perlu ke aku jawab "yup,aku ada awek"?...x la kan?
perlu ke awek 2 sekarang masa nie?
perlu ke bila kita tgok org couple,kita pon nak couple?
x la kan?
itu satu kewajipan ke?itu satu kehendak ke?itu satu keperluan ke?
atceli ada time dia jadi keperluan n ada time jadi kehendak...depend la kat org 2 desperate nak couple mcm mna...kan?setuju x?
sengal kan?

maybe ada yg x bersetuju ngan aku...tapi,bagi aku...semua 2 x penting lagi sekarang nie....
and....pada balak2 yg bajet duit banyak yg aku lihat sekarang nie....dorg nie bajet je duit banyak...belanja sana,belanja sinie,tapi....duit 2 dari mana? MAK BAPAK KAN???
and....1 lagi...duit PINJAMAN PTPTN kottt....yg dapat biasiswa 2 ok la....tp....klu pointer korg jatuh caner?x pasal2 nak mngadap sponsor korg 2 kan?

tepuk dada tanya selera la....ye la....kawan2 ku banyak nak dijadikan contoh....

1.topup tiap2 hari....
2.belanja awek tiap2 hari..
3.sms awek tiap2 hari...
4.awek bru kenal..dah terpikat...mintak no fon la...
5.kenal pon melalui fb...[tau ke hati masing?]

and...

aku tgok sekarang nie...2dua belah pihak sama2 poyo...



LELAKI:
ciri2:dah la muka x leh blah...pas2 nak awek yang segak2...lawa2...sesuai ke?UKUR BAJU DI BADAN SENDIRI LA WEII!!!x sedar diri ke?pas2 dia pon dok adjust la awek cun nie...last2....frust menonggeng...tolongla...kaum2 lelaki yg mcm nie....at least cermin la diri 2 dulu kan?tanya diri 2..."aku sesuai ke ngan dia nie...dia 2 cantek...aku nie HODOH"...baru la betul cam 2....zaman sekarang nie bukan mcm citer dongeng omputih dulu...mcm Beauty and The Geek tuu...ades...sedar2 lah diri 2 ek?ada hati lak 2 nak cari awek2 cun lain...bajet PLAYBOY la 2 kan?ahaha...nak tergelak aku....

PEREMPUAN:
ciri2:sama jer ngan lelaki kat atas 2....muka x leh bla...pas2 nak balak2 yg muka market mcm tom cruise...ahaha...boleh ke?nak ke dorg 2?
pikir 100x pon dia x nak la wei..kalau dorg layan 2 just nak hapy2...foya2 jer....plis la paham....jangan nak mengharap sangat...kan?pas2 nak balak yg badan tough lak 2...ahaha...nak tegelak aku...



Aku bukan apa buat entry nie...aku just nak sedarkan korg jer....kalau pilihan 2....pilih la yg ala kadar...yg muka ala2 korg....ahaa...bukan nak ngutuk...tapi 2 realiti zaman sekarang...kan?

Sudah2 la 2...kalau korg da ada kejer...n duit banyak....possible benda yg kat atas 2 terjadi sbb org sekarang nie kan MATA DUITAN.....gelaran DATUK pon boleh beli...ape plak org x leh petik jari mcm 2 je kan?
ahahah

kepada yg terasa mintak maaf...just teguran yg membina...x yah la korg nak menggapai bulan di atas 2 sedangkan korg dah tau yg bulan 2 lebih besar dari korg~~

Conclusionnye....aku x der lg la "pasangan" hidup sekarang nie...alone...the best way...
:)=

KALAU SUKA BOLEH LIKE!

3 comments:

shiho92 said...

1 person like this <3

i am S!L4H.. said...

tepuk dada tnye hati. jgn tnye selera

hey there! hehe...

blogwalking here... toink2!!
to be loved is everything... hehe...
love make us smile.. love make us happy.. and sometime love can make us cry for the whole life.. =)