Hari ini aku menangis

8:45 AM Pathon Pilus 0 Comments

Salam semua...hari nie aku x tau kenapa aku menangis seorang diri...teringatkan keluarga di rumah,teringatkan abah,kak teh,kakak,n semua yang ada....teringat tangisan anak saudara yang comel2...kenapa aku tetiba jadi macam nie?

Saat pelukan dan ciuman dari Ahmad Iman tetap aku ingat dan sedang bermain di fikiran aku sekarang...

sambil menatap wallpaper lappy aku yang menenunjukkan kak teh yang telah konvo...teringin sekali aku rasa seperti itu....aku rasakan seperti perjalanan yang jauh untuk aku tempuhi hari demi hari...


mungkin masih rindu pada mereka..semalam sempat bermain dengan Ahmad Iman dan Ahmad Adha di i City Shah Alam berdekatan dengan pintu belakang UiTM sebelum dorang teruskan perjalanan ke Pahang untuk balik kampung sempena cuti sekolah..

Boleh ke aku hadapi lagi hidup di UiTM nie?kenapa aku rasa aku x layak berada disini...aku x selesa berada di sini...aku rasa seolah2 aku perlu berada di tempat lain?KENAPA??

soalan ini berulang kali bermain di fikiran aku..ia bukan sebab apa2...tapi hati yang tidak selesa...adakah pilihan ini betul dari sebelum aku sem 1?

kenapa hati aku rasa tidak senang walaupun kawan2 disini sangat baik...sangat memahami walaupun kadang2 tersentuh hati..

Aku ingin sekali berasa di tempat Kak Teh yang telahpun tamat pengajian tempoh hari....ingin sekali...tapi perjalanan tepat masih jauh...
kenapa air mata aku tidah berhenti lagi?


aku perlukan semangat yang cukup...
aku meminta pada Allah...hanya Dia yang dapat membantu...aku hanya serahkan diri aku pada takdir yang Allah tentukan...kata orang tua2...Allah akan beri kita kehidupan lebih baik dari yang kita harapkan...mungkin di dunia...atau di akhirat...cuma masa sahaja kita x tau...

Aku kata2 seseorang..."YOU CAN DO IT!"
but...arghhh....it so hard to accept in here...REALLY~

apa yang perlu buat...kuatkan pendirian...iman dan lain2...aku perlu kuat...walaupun disebaliknya...aku perlu senyum walaupun sebaliknya ada tangis yang perlu aku sembunyikan....
sungguh perit aku rasakan...

HANYA ALLAH YANG DAPAT MENOLONG..
KITA PERLU BERUSAHA APA YANG KITA MAMPU..


0 comments:

Keletihan Tapi Seronok

8:05 AM Pathon Pilus 5 Comments

Hello world...

haa...atceli kali nie nak citer pasal aku balik semalam...ye la,...final dah habis kan?mesti la seronok +riak + bangga gilerr...

sbnarnye x de benda2 menarik pon....ceritanya macam nie....

Burung2 berkicauan...angin sepoi2 bahasa...[ades...macam usop wilcha la pulekkk..]..

Dalam aku perjalanan bersama Yusri yang dihantar oleh Afiq...letak la barang2 dah dalam keter die...pas2 beg camera kesayangan aku sony dlsr plak kat tempat kaki kat dalam keter 2...entah caner setibanya aku kat Seksyen 17 yang lebih dikenali oleh2 plajar2 UiTM Shah Alam sebagai tempat bas bertenggek...muahahha...
then,aku pon apa lagi?keluarkan la beg2 tersebut...pas2 salam buat kali terakhir mamat Afiq nie...ye la...sanggup hantar aku ngan yusri ke stesen bas...
AFIQ a.k.a Driver aku hari 2


jangan maree gambar korg telah terupload..


pas2 dalam kesibukan orang nak balik kampung 2....boleh la pulak aku terlihat minah nie...1st yusri usha die dulu...x tau ape yg yusri usha kat minah 2..pas2 aku usha die plak...teba2 aku terkejut minah nie galas beg Nikon DSLR...ape lagi...tekezut mak nookk...tgok minah nie lekeh je...muahahah...1 minit kemudian...aku teringat nak amik gamba kat c2...

TEKEZUT AKU!!!!!!!!!

**teeet**
Astagha...aku terlupa amik beg camera kat dalam keter....mak aii...
apa lagi...Aku call la encik Raffi [roomate aku]..

*perbualan bermula*
Raffi,weh,Afiq dah sampai bilik blom?

Dah...awat?

La...aku tertinggai beg camera aku kat dalam keter dia la...adoyai...caner nie....aku bertolak 10.30..sekarang dah 10.05...plissssss...datang cepat kat sini...

Ok2...jap kami pi...[Raffi buat slamber badak dia...]

*tamat perbualan*

tunggu punye tunggu....ape lagi...sampai la dorg kat stesen...
aku sambut diorang dengan meriah sekali...
pas2,bila tgok balik...astagha...
Irfan dengan pakai singlet + kain pelekat lagi duduk dalam kete sambil pegang kamera aku...ape lagi?gelak berdekah aku sorg2...

Irfan [paling kanan]


raffi,buat muka cool die la...Afiq plak dok gelak2...celakak betol dorg nie...

naseb baik la pompuan 2 ada beg camera masa 2...kalo x...terpaksa la Raffi bawak balik kamera 2 balik Kedah nanti...ahaha...

sengal x aku...peluporr bebenor la aku nie...


THE END

aku pon naik bas dengan selamat...ehehehehe...


KALAU SUKA BOLEH LIKE :)

5 comments:

Gonna Miss Them

7:53 AM Pathon Pilus 0 Comments

Hello world..

despite all my naggings about this semester, i think im gonna miss my this-sem-lecturers so much.. seriously i think this semester was such a sudden electric shock for us because they were TOTALLY opposite to my last sem lecturers.. hehe.. HUGE DIFFERENCES between them.. especially when it came to homeworks ;) but yeah! i noe.. they did it for our own good.. coz i noe, from the bottom of my heart, it would be zero percent of possibilty for me to read or even open a book without anyone force me.. ZERO!! heee~ so, what's the precious thing abt them that im gonna miss so much? hurmm.. i would say THEIR TAGLINES!!!! ;D

Credit to SABRINA AMRAN


  1. "MUET exams is much tougher than this"

  2. "Kalau jumpa ni, ape kita nak buat?"

  3. "Sebab tu kalau saya bagi examples, awak kena buat.. bukan untuk saya, untuk kebaikan awak jugak." ;)

  4. "Sbb tu awak kena beli buku... ataupun cari bahan rujukan kat library.."

  5. "kita blaja bukan untuk CGPA tapi untuk ilmu."

  6. "Ala! ni senang je ni.. patutnya awak bole score kat sini.. senang sangat.."

  7. "What do you understand abt this? What's the definition?"

  8. "You're late!"

  9. "Alhamdulillah, pada hari ini kita dapat bertemu lagi.. dan seperti biasa, kelas kita bermula lambat disebabkan pelajar2 pon dtg lambat ye.. seperti biasa.." ;P sorry ustazah!

  10. "okeh! let me breath for a while.. pretend that im not here.. go do your own work.."

  11. "eeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnggggggg~~~" bunyi mesen rumput kat intekma.. ;P

  12. alah! takkan tak paham kot.. benda ni dah blaja time sekolah menenga dah kan.." -__-

arhhhh~~ im gonna miss these so much! :') at first, i have to admit, i seriously felt annoyed with some of the taglines.. but now, i guess they were all becoming my sweetest memories of this semester... HAHA! i bet we're gonna bring these up again next semester ;) oh yeah!


so, altho i noe my lecturers wouldnt even know the existence of my blog, but still, i wanna thank u guys for everything and please forgive me for all my wrongdoings :) n may Allah bless u always.. XOXOXO :)



0 comments: