Salam Aidilfitri!

12:50 AM Pathon Pilus 10 Comments


Salam blogging sumer....

kali nie nak cewi2 kad raya buatan sendiri...

hehe...bajet hot la plak.....

di kesempatan ini...saya mengucapkan Selamat Hari Raya pada rakan2 yang mengenali diri ini..

saya juga ingin mngucapkan kepada yang tersayang...ehem2 saya dan Haji Pilus Family..

Nanti sapa2 yang dekat ngan umah 2 jemput2 le datang...moh le kite meriahkan lg raye nie..

ini kad raya buatan sendiri tadi 2...



comel x?hehehe..perasan la pulop...

just main tampal2 je...ye la...sebagai medium nak ucapkan selamat hari raya...

ok lah....sampai sini saja...

sekali lagi...saya ucapkan SELAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR DAN BATIN!!!



KALAU SUKA BOLEH LIKE!

10 comments:

Happy Birthday Awak!!

11:52 PM Pathon Pilus 3 Comments





Salam...

Hari nie hari yang bermakna bagi seseorang yg saya teeettt...hehehe

Dengan ini...saya mengucapkan Happy Birthday!!!

harap x emo2 lagi...

chill selalu...

buat yang terbaik untuk Med-UKM awak september nie...

tgok nie pulak...















Im sorry...Im sorry...Im sorry...Im sorry...Im sorry...Im sorry...Im sorry...Im sorry...
Im sorry...Im sorry...Im sorry...Im sorry...Im sorry...Im sorry...Im sorry...Im sorry...





3 comments:

Baru intro beb!

11:21 PM Pathon Pilus 1 Comments



Salam blogging...

hai kawan2...just nak post new entry jer..

ye la...pakai kaedah lain kan...hahah

ini dia...

lepas nie sama ada aku pakai illustrator atau penulisan biasa je...ok?

enjoy it...










haha....tamat buat masa sekarang....

hehe...comel kan?kalau x comel pon buat2 comel je la...haha




KALAU SUKA BOLEH LIKE!

1 comments:

Spontaneous Thurs # 2!

3:13 AM Pathon Pilus 4 Comments



Salam blogging sumer...
hello..

kali nie spontaneous thurs aku ada nie...



cuba teka...huhu



KALAU SUKA BOLEH LIKE!

4 comments:

Nak buat macam Ayeem Ayam la...

11:29 PM Pathon Pilus 6 Comments

Salam blogging sumer...

biasa la...malam nie x de keje walaupon banyak assignment nak kena siapkan...

bukan apa...lepas tarawih...macam malas je mata nak stdy...

betul x?kalau yang pemalas macam aku nie...ye la...

kalau yang rajin 2...aku x tau la...

ok...just nak tunjukkan hasil flash aku je...

hajat dihati nak buat maca Ayeem Ayam...

tapi masih noob...

ye la...baru berjinak2 la katakan...






ha...amacam...ada potensi x nak kalahkan dia?wakakaka...

noob giler...

ok cau...siapkan apa yang tertangguh...

selamat berpuasa & berbuka & bersahur!!!



KALAU SUKA BOLEH LIKE!

6 comments:

Puasa...tapi tak solat!

2:12 PM Pathon Pilus 4 Comments

salam blogging...

just nak bgtau sikit la...kat bulan puasa nie...x de keje nak buat kan...

kelas pon yang asalnya ada break lunch n bagai pon dah x de...so,kelas poon habis awal la kan..

sepanjang hidup aku sebagai hamba Allah nie...terserempak dengan banyak orang...

orangnya pulak banyak ragam...pendekkan cerita...

di bulan puasa nie kan...mesti korang dapat tgok perangai kawan yang korg rasa pelik...

bagi aku...kategori yang disebut di atas...

PUASA...tapi x SOLAT!

bukan nak judge seseorang tu dengan apa yang aku baru nampak...

tapi ini kenyataan sebab dah banyak kali dah aku usha kegiatan dorg nie...

kononnya puasa la...

tapi ko x solat pon x berguna...

lagipon hadis pon ada sebut what?

Nabi saw bersabda, “Sesiapa yang tidak meninggalkan cakap bohong dan berkelakuan buruk ketika berpuasa, baginya tidak ada kelebihan (pahala) di sisi Allah, baginya hanya lapar dan dahaga sahaja.” (HR Bukhari)

dah atas tu ada hadis..ce baca...bulan puasa 2 buat la banyak faedah sikit...amal jariah...

nie nak solat bape minit pon x boleh...tapi puasa yang beberapa jam 2 nak sangat ko tahan....

tarawikh nak pulak pegi...benda wajib lagi ko x nak buat...

WHATTA?!!




aku x faham la...bila tegur ada yang marah...

pas2 ada yg ditegur...pegi la buat2 nak mandi n so on...

sori kepada kawan2ku yang terasa pasal post aku yg nie...

aku x mentionkan nama sape2 sebab nak korang tau sendiri pasal benda nie..

aku harap sangat korang berubah dalam bulan Ramadhan yang mulia ini...

x rugi pon kalau korg solat...

pastu ada lagi hadis untuk korg...

Nabi saw bersabda, "Bukanlah puasa yang sebenar orang yang hanya tidak makan dan tidak minum, puasa yang sebenar adalah orang yang tidak melakukan perbuatan dan perkataan yang lagha (sia-sia) dan tidak bercakap perkataan yang keji." (HR Hakim, Ibnu Hibban dan Baihaqi)
&

Nabi saw bersabda, "Apabila seseorang berpuasa, maka janganlah dia mengucapkan perkataan yang kotor dan jangan pula bertengkar. Sekiranya dia dimaki oleh seseorang atau diajak bergaduh maka hendaklah dia berkata: "Sesungguhnya saya sedang berpuasa." (HR Bukhari dan Muslim)

ok...selamat beramal...


anggap ini sebagai teguran membina...






KALAU SUKA BOLEH LIKE!!

4 comments: