New Baby Myvi

12:44 AM Pathon Pilus 3 Comments

Assalamualaikum...kalau x jawab dosa...kalau jawab sayang...
dah lama gua tak meniru si Kak Maria Elena nih...
haa...tadi gua ngan abah gua pegi kedai produa...
kat sana la buat keputusan nak amik myvi type yang mana untuk dipakai..
cerita punya cerita..jadi la pilih si Myvi Special Edition 1.5 warna silver macam dalam gambar bawah nun...
ce korang tgok...cantek tak??

memula nak amik warna kuning...tapi...abah aku cakap...better amik warna silver sebab x cepat kusam..
apalagi..angkat...so,abah aku ngan cina kedai keta tu dah kamcing dah...keta siblings aku sumer abah aku discuss ngan cina si En Cheah tu...

Conclusionnya...keta akan dikeluarkan dalam masa 10 hari lagi..besok lusa just tinggal nak sain agreement
je + kasi slip gaji....bukan senang tau nak beli keta nie...walau korang kaya or ada duit...tapi x de penyata yang sahkan korang willing to buy the car,so...bank memang x akan kasi punya...percayalah....muahahah...melainkan korang bayar 56000 inggit tu sekali harung...
jadi gua rasa x sabar nak vroomm keta baru neh..
cau dulu...XOXOD

sekian

3 comments:

Alhamdulillah again..and again

4:07 PM Pathon Pilus 0 Comments

Assalamualaikum....

Alhamdulillah sebab aku da boleh masuk T1S2 Medical Assistant...hehe

bila dah cuti nie...terasa la pulak boring aku kat umah nie...ye la...kete x de yang free...dulu boleh aku sebat
kete abah aku si Kenari konet tu...sekarang kakak aku dah amik dah sebab dah dapat keje kat Penang...
terpaksa la aku beralah...
so,sekarang nie tengah keboringan tahap cipan dah....
Abah aku tanya aku..nanti nak beli keta apa??
terus aku cakap Persona sebab gua rasa design Persona tu sangat unik...
yela...mampu kete Malaysia je....
Abah aku cakap...

Abah :  "kenapa nak Persona?kalau abah suka amik kete yang kecik2 je sebab nanti nak parking senang...boleh menyelit sana sini.."

Aku : "ala bahh...nanti cek nak pi mana2 senang pakai keta besaq2..nanti cek keja on call bila Official jadi M.A kat hospital nun...lagipon cek kan suka bawak barang banyak2 pi merata2..."

*berterusanlah perbualan aku ngan abah aku sampai abah aku buat keputusan dia*

Abah : "abah nak beli myvi baru tu jugak..abah bekenan...naik pon sedap"

Aku : Ikot abah la...duit abah...cek ikut ja...nanti cek pon naik ja...hehe

TAMAT




macam tu la hasil perbualan2 aku ngan abah aku...walaupon dalam hati masih nakkan Persona tu...hahaha

Apon..rezeki itu datang daripada Allah AWT...kita perlu bersyukur....

cau dulu... XOXOD


0 comments:

Cuti2 Malaysia

12:28 AM Pathon Pilus 0 Comments

Alhamdulillah....

dah habis pon exam Final aku untuk sem nie...

sem nie 7 paper yg perlu dihabiskan....

agak hardcore la sem nie sebab semuanya FAKTA!!!

damnnn crapp...

papon...paper Anatomy I , Anatomy II, Sains Komuniti, Nursing I, Bio-Kimia, Micro-Biology and Sains

Tingkah Laku BERJAYA ditempuhi....

Alhamdulillah....Formative x de yang fail....

Harap2 boleh la dapat pointer tinggi2 sikit lepas nie...

Ameenn..

Rasa takut lak nak hadapi result nanti...

Paper yang paling aku tajut sekarang nie Microbe...aduhai punn...soalan dia sangat susah...

apapon...terpaksa la survive...nak jadi Medical Assistant yang berjaya kan???

kena la kuat...


habis cuti Deepavali nie dah nak masuk Hospital...

Clinical kat Hospital Sultanah Aminah la pulak....wad surgical dulu...habislaa...

mintak2 M.A x de keje sangat sebab kawan yg dari kos nurse cakap,selalunya...

M.A x buat sangat kerja dalam wad...selalunya M.A kat tempat kecemasan....

Apapon...doakan untuk saya okay???



0 comments:

ALHAMDULILLAH

11:04 PM Pathon Pilus 2 Comments

Salam :)

hari nie x tau la nak cakap pe lagi...cuma hanya menadah tangan 

bersyukur ke hadrat Allah :)

Selama nie apa yang aku rasa semuanya semakin menjadi :P

rasa seronok pulak duduk kat KSKB JB nie....

dah banyak ragam rakan2 aku jumpa kat sini....

tapi semuanya sporting dan 1 kepala....alah...setakat selisih faham 

sikit2 tu biasa la kan??

lumrah manusia la...x perfect....

so far best la sini...

baru je habis exam formative untuk semua subjek2 Medical Assistant :P

sebenarnya dalam keserabutan tengah exam formative 

tu...En.Ahmad plak cakap ada ramai x lulus Anatomy

& phisiology 4 jam kredit tu....aku pon apa lagi?? CUAK la.....

dah la malam tu aku x study sebab kalut buat assgmnt untuk 

formative jugak...

dalam hat cakap "habis la result aku..dah la first time..."

tapi hari nie En. Ahmad dah bentang result tu kat semua 

orang....majority dalam kelas failed paper tu untuk

formative nie...tapi...ALHAMDULILLAH....berkat doa....aku 

LULUS paper tersebut...

InsyaAllah....aku akan buat yang lagi terbaik lepas nie...Aminnn

harap rakan2 dapat doakan yang terbaik beserta doa yang tiada 

tolak bandingnya dari Abah tersayang :)

Kepada Mama...moga rohmu dicucuri rahmat dan sentiasa doakan

 kejayaan Own di "sana"

:')...InsyaAllah....





2 comments:

Banyak Haluan Lagi!

4:51 PM Pathon Pilus 0 Comments

Assalamualaikum....


hehe...hari nie rajin sikit nak menulis2....


semua dah tahu kan aku dalam program latihan untuk M.A...


bila dah belajar dekat 1 bulan kat sini....


officer dari BPL(Badan Pengambilan Latihan) datang bagi lecture...


sebabnya M.A baru start buat kat KSKB Johor Bahru nie...


so,orang atasan yg perlu turun untuk bagi lecture...


bila dah orang atasan yg bagi lecture....of course la kami dapat banyak pendedahan dari depa nie kan??


antaranya pengalaman beberapa tahun menjadi M.A....


bekerja di ward,unit kecemasan,ortopedik...delivery...


habis semua depa cerita apabila menjadi medical assistant...


then,ada sesetengah lecture yg suruh kami further untuk M.O atau Doctor...




bagi aku...M.A pon dah cukup...hehe...


bukan apa...doctor adalah kerja yang paling susah sekali dalam dunia nie...


InsyaAllah...kalau ada rezeki sambung la...


kalau x...just post basic dalam cardio n ijazah dalam benda lain kot....


hehe....biarlah SESEORANG tu dah jadi doctor... XP...


tapi sekarang dah rasa gugup untuk handle 1 kes delivery masa sem 6 nanti...GOSH!!!


1 kerja yang mulia.... :')




Doakan saya yang terbaik ya kawan2...

0 comments:

Bukan lagi dalam bidang Programming

4:37 PM Pathon Pilus 0 Comments

Assalamualaikum....hehe...


dah lama aku x menulis2 nie....


ya la....sejak aku pindah ke UiTM Seri Iskandar,aku x dak masa nak menulis...


nak tahu sebab apa?


sebabnya kat sana x semua tempat ada wifi macam kat UiTM Shah Alam...


jadi...point aku menulis balik nie sbbnya aku dah berhijrah ke bidang baru...


aku dah masuk paramedik... medical assistant bawah Kementerian Kesihatan Malaysia...


so currently aku kat Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Johor Bahru,JB....


kat sini ada banyak course jugak...


ada program OT,phisio,radio,M.A and nursing...


so, aku dapat course macam kat atas tu la...hehehe

sebab aku berpindah sebab aku x suka Math but aku suka programming...

tapi apa kan daya...programming x dapat dipisahkan dari matematik....

so,aku ubah haluan aku ke arah yg lebih cerah...

bila dah under kementerian,kerja pon dah terjamin sebagai M.A....

InsyaAllah...ini adalah pilihan laluan aku yang terakhir dan x akan berundur lagi...

Doakan saya jadi M.A yang terbaikk....

Aminnnn....


0 comments:

FSKM Festival!

2:15 PM Pathon Pilus 3 Comments

hello guys!!


haha...lama x berceloteh kat sini...rasa macam rindu pulak kan...


hm...hari tue aku punya fakulti ada buat FSKM Festival...


yela...aktif2 semua budak2 kat kampus baru nie...dulu kat Shah Alam dulu buat aktiviti2 sendiri jea...haha


festival nie dibuat minggu lepas...


apapon best la...aku,hafiz n hanes ada bukak gerai jual air ++...


gerai yg x seberapa dibantu oleh 


farhana,amirul,mat,sabrina,aini,wana,adlina n ain...


nie ada la sikit gambar2 kami di tapak festival...







encik presiden bersama anak2...haha


bajet cun nie


amacam...kurus x aku?


happy go lucky


erk?coklat2


owyeah2...together


lompat sekerat


culik2 dak2 kecik nie amik gambar sekali





muka2 penuh harapan





pemenang betuah





untungla gerai ada beruang











gerai kami


tgok ape la gelak2 setengah mati tu


seronok makan Si Sabby nie


ramai2..


karok2


amik gambor dengan bear...hahaks

hmmm,...yg tu je kot nak share kat sini...


bukan apa...sebagai memory untuk review bila dah berumur...nanti


 mengimbau balik kenangan...cewah...


berangan lebih plak aku nie...


THE END...

3 comments:

Weekend!

5:41 PM Pathon Pilus 0 Comments

Assalamualaikum guys!


akhirnya dapat jugak luangkan masa weekend dengan aktiviti2 yang boleh dikatakan sihat...


yela...dah uitm buat modul untuk dak2 part 4...semuanya acara padang...


agak penat la duduk bawah sinaran matahari...


dah gelap dah sikit nie...


macam nie la modul aku berjalan...apa yg penting...kerjasama...bina menara yg paling tinggi dan teguh...


buat bendera...main gelung & susun puzzle...




















we had fun together!!!

and at last...my brain force me to study...yeah...study...

FINAL EXAM just around the corner...another 3 weeks...

Management,Database,Data Struct....I'm not enough studying that courses...

I have to maintain my pointers....

usually...the library would be my target...


maths...maths...maths @_@



can't live without my lappy..



wow...focused!

that's how I've spent my time....

how about yall?

mood : FINAL EXAM...



0 comments:

Bowling Tournament

9:19 PM Pathon Pilus 0 Comments

Hello guys...


now i juz wanna update bout my activities this whole day!


yaww...sooo tired beb...


but it is FUN...yeah fun...


okay..enough bla...bla...bla..


lets take a look what we have done this day...


tadaa...



yeah...as usual...Sabrina "gila2" a little bit


Rizal & I


this is the guys 


yeah...Ain a.k.a Sailormoon!!!


Sabri Abu a.k.a Ultraman


urm...who is this????


this is Puan Masu & urmm...i have no idea


Sab said : "Owh damn..shit..why always longkang???"
ok..juz kidding


Yeah...PRO


Team no.2


urm...no idea..


oww man...someone sleepyyyy~~
get up Sab!!








Ain said: "huh? my ball is always rolled & "meets" longkang.."
erk...but finally she gets her style...CAYOK Ain!!
  

urm...big plain girl~~
"I wears L size and L stand for LARGE!!"


Enough with that Korea's style Ain...
1 word for her : "suicide"

hehe....had fun...had our meals...laugh...with besties..


it is the best day ever...


yeah...for the first time we spend our weekend with our new family...yeah!! CS Seri Iskandar Family...


Thank you all my friend...






wanna say something?
DO COMMENT!

0 comments: