Banyak Haluan Lagi!

4:51 PM Pathon Pilus 0 Comments

Assalamualaikum....


hehe...hari nie rajin sikit nak menulis2....


semua dah tahu kan aku dalam program latihan untuk M.A...


bila dah belajar dekat 1 bulan kat sini....


officer dari BPL(Badan Pengambilan Latihan) datang bagi lecture...


sebabnya M.A baru start buat kat KSKB Johor Bahru nie...


so,orang atasan yg perlu turun untuk bagi lecture...


bila dah orang atasan yg bagi lecture....of course la kami dapat banyak pendedahan dari depa nie kan??


antaranya pengalaman beberapa tahun menjadi M.A....


bekerja di ward,unit kecemasan,ortopedik...delivery...


habis semua depa cerita apabila menjadi medical assistant...


then,ada sesetengah lecture yg suruh kami further untuk M.O atau Doctor...




bagi aku...M.A pon dah cukup...hehe...


bukan apa...doctor adalah kerja yang paling susah sekali dalam dunia nie...


InsyaAllah...kalau ada rezeki sambung la...


kalau x...just post basic dalam cardio n ijazah dalam benda lain kot....


hehe....biarlah SESEORANG tu dah jadi doctor... XP...


tapi sekarang dah rasa gugup untuk handle 1 kes delivery masa sem 6 nanti...GOSH!!!


1 kerja yang mulia.... :')




Doakan saya yang terbaik ya kawan2...

0 comments:

Bukan lagi dalam bidang Programming

4:37 PM Pathon Pilus 0 Comments

Assalamualaikum....hehe...


dah lama aku x menulis2 nie....


ya la....sejak aku pindah ke UiTM Seri Iskandar,aku x dak masa nak menulis...


nak tahu sebab apa?


sebabnya kat sana x semua tempat ada wifi macam kat UiTM Shah Alam...


jadi...point aku menulis balik nie sbbnya aku dah berhijrah ke bidang baru...


aku dah masuk paramedik... medical assistant bawah Kementerian Kesihatan Malaysia...


so currently aku kat Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Johor Bahru,JB....


kat sini ada banyak course jugak...


ada program OT,phisio,radio,M.A and nursing...


so, aku dapat course macam kat atas tu la...hehehe

sebab aku berpindah sebab aku x suka Math but aku suka programming...

tapi apa kan daya...programming x dapat dipisahkan dari matematik....

so,aku ubah haluan aku ke arah yg lebih cerah...

bila dah under kementerian,kerja pon dah terjamin sebagai M.A....

InsyaAllah...ini adalah pilihan laluan aku yang terakhir dan x akan berundur lagi...

Doakan saya jadi M.A yang terbaikk....

Aminnnn....


0 comments: