Banyak Haluan Lagi!

4:51 PM Pathon Pilus 0 Comments

Assalamualaikum....


hehe...hari nie rajin sikit nak menulis2....


semua dah tahu kan aku dalam program latihan untuk M.A...


bila dah belajar dekat 1 bulan kat sini....


officer dari BPL(Badan Pengambilan Latihan) datang bagi lecture...


sebabnya M.A baru start buat kat KSKB Johor Bahru nie...


so,orang atasan yg perlu turun untuk bagi lecture...


bila dah orang atasan yg bagi lecture....of course la kami dapat banyak pendedahan dari depa nie kan??


antaranya pengalaman beberapa tahun menjadi M.A....


bekerja di ward,unit kecemasan,ortopedik...delivery...


habis semua depa cerita apabila menjadi medical assistant...


then,ada sesetengah lecture yg suruh kami further untuk M.O atau Doctor...




bagi aku...M.A pon dah cukup...hehe...


bukan apa...doctor adalah kerja yang paling susah sekali dalam dunia nie...


InsyaAllah...kalau ada rezeki sambung la...


kalau x...just post basic dalam cardio n ijazah dalam benda lain kot....


hehe....biarlah SESEORANG tu dah jadi doctor... XP...


tapi sekarang dah rasa gugup untuk handle 1 kes delivery masa sem 6 nanti...GOSH!!!


1 kerja yang mulia.... :')




Doakan saya yang terbaik ya kawan2...

0 comments: